Städning av insidan likväl som utsidan

Vi städar våra hem, toaletter, rensar våra avlopp när det behövs och situationen blir allt för ohållbar. Varför skulle vi inte behöva rengöra våran egen kropp på ett liknande sätt?

Att rensa kroppen från gifter kan vara starten till ett nytt och rikare liv!

Kroppen har en förmåga att anpassa sig till de omständigheter som råder. Den mat du äter, de tankar du tänker, hur mycket du rör dig, hur mycket du stressar är några av de faktorer som påverkar din hälsa och som i förlängningen gör avtryck i din kropp. Kroppen har en själreglerande funktion och har även naturliga reningsorgan som huden, lungorna, levern, njurarna och tarmarna. 

Dessa hjälper kroppen från att göra sig av med restprodukter, stagnerat material, gamla celler, toxiner (gifter), tungmetaller mm. Det som kroppen inte använder i sin förbränning måste föras ut ur kroppen. Men vad händer när kroppen inte orkar med att rena sig fullt ut. Jo, kroppen blir självförgiftad vilket ofta leder till en hel del kroppsliga följder.

Varför mår en ren, frisk kropp bättre!

Din kropp kan under ett helt liv ansamla rester och toxiner av olika slag i din kropp. Detta kan börja redan i barndomen och successivt kan din kropp få allt mer med problem på grund av detta. Därför behöver du kanske grovrengöra din kropp och med jämna mellanrum. Hur du left ditt liv samt ärftliga faktorer spelar även in för din förmåga att hålla din kropp fri från gifter av olika slag.

En frisk kropp på alla sätt och vis är givetvis den bästa grogrunden för en forsatt dito! Vår mentala inställning har visat sig kunna påverka bakteriefloran i tarmarna, se probiotika. Att vara stressad samt lågt inställd har visat sig enligt bl.a. Japans forskning kunna gynna den ohälsosamma bakteriefloran före de nyttobakterier som matsmältningen har så stort behov av. Därför är även mental och psykisk hälsa viktigt för hur din kropp ska fungera optimalt kroppsligen ända ner på cellnivå. Våra olika sinnestämning anses påverka olika kroppsliga organ på ett positivt respektive negativt sätt.

Symptomer

Tecken på behov av rening av kroppen kan vara mindre symtom till rena sjukdomar. Olika tecken kan vara:

Matsmältningsbesvär

Tarmbesvär

Förstoppning

Diarré

Oregelbunden avföring

Uppblåst mage

Gaser

Illaluktande avföring

Klåda i anus

Dålig andedräkt

Illaluktande svett

Kronisk trötthet

Irritation

Depression

Hudbesvär

Fler infektioner och förkylningar

Återkommande huvudvärk

Värk och smärta i kroppen på vissa ställen, exempelvis i korsryggen, muskelsmärta

Allergi av olika slag

Astma

Reumatism

Intolerans mot såväl olika sorters mat

Minskad aptit

Vitgråa avlagringar på tungan

Övervikt

Försurning av kroppen. Se Se syra/basbalansen (hittar du på hälsosidor)
 
Dålig ämnesomsättning

Ökade rynkor

Ofruktbarhet 

Mm.

Det är stor vikt för kroppen att ha en balans på uppbyggnaden av vävnader (anabolism) och nedbrytning av vävnader (katabolism). Metabolisk obalans sker när den ena tar övertag vilket kan leda till de symtom och sjukdomar som nämns ovan.

Känner riktigt hur jag ställer in mig på att rensa ut gifter och skit som jag samlat på mig, allra helst då jag vaknar nattetid för att jag har huvudvärk. NU är det dags att ta tag i den här biten.
Har även bokat en tid hos doktorn här i Arjeplog för att kolla upp min dåliga mage, men inser ju att den är så förgiftad att några mediciner knappast hjälper.

Startar helgen med;

Jag ska äta uteslutande frukt, grönt, bönor och baljväxter, nötter och örter som innehåller mycket näring. Äta nyttiga fetter. Dricka mycket vatten och undvika (Kaffe, svart Te, Alkohol.) Vilket inte blir svårt. Ska undvika choklad och söt mat. Undvik kolhydrater med högt GI.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling



Supergod mat, ska det bli (inget kött dock)



Goda fetter finns i Lax


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0