Nice med het ånga

Som sagt, semestern tog slut i ett huj...hann ju inte ens ha semester...ska man inte vila och återhämta sig vid semester?? bara undrar. Idag har jag jobbat 07.30-16.00 och dagen gick riktigt snabbt, men vilken värme. Jag njuter av sommaren fortfarande.

Gubben kom hem runt 16.15 och efter en macka i magen åkte vi till svärfar och kollade in de nya möblerna på plats. Blev riktigt bra =) Ska ta bilder, å dela med mig. Skåpet i hallen blev jätte nice, spanade själv in det. Men jag visste inte vart vi skulle ha ett sådant.

Sen hem å laga & äta middag, idag rester. Men inget fel i detta, är rätt skönt att äta rester emellanåt. Gubben blev dock utan matback, vilket sällan händer, men det var ok enligt honom själv.

Vi kikar på ångduch/bubbelbad till badrummet. Finns en del att välja emellan. Då tänkte jag praktiskt idag, att det kanske inte e så bra att färga hår i en sån där manick? Kanske blir ful av färg... Får väl se vad som sker.

Kombinerad ångbastu & massagebadkar


Jag tror ibland att hjärnan våran behöver en kick eller två. Nu har vi ju fullt i hjärnan med renovering, vilket verkligen ger hjärnan en rejäl kick. Färger, planering, funderingar och att smälta allt som sker. I motsats till saker som förr varit i tankarna, finns ändå där men satt åt sidan för tillfället. Känner att läget inte är det rätta för dessa funderingar.

Enligt forskare så ger dom ibland kreativa tips på kickar för hjärnan:
Tex; Gör något oväntat, som att köpa en helt ny typ av tidning. En du aldrig skulle köpa i normala fall. läs den, även om den verkar pest från början =) Tex om du gillar tidningar riktade till dig som kvinna och köper en manligt inriktad tidning som motorsport el dyl =)

Gå nya stigar; Gå en helt annan väg än den du brukar gå hem/köra hem. Det stimulerar hjärnan och kreativiteten att få nya intryck, att se nya ställen. Andas in och verkligen se vad du passerar.

Eller överaska med en kurs:
Titta på höstens utbud av kurser, kolla in kvällskurser. Gör det ngt annorlunda än det vanliga sättet att välja. Slå en tärning eller två, beroende på hur tjock höstutbudet av kurser är. slå tärningarna och gå på den kurs tärningen visar. Det är ett sätt att tänja på gränserna, och kanske märker du nya sidor hos dig själv. Du kanske trivs aldeles utmärkt med att påbörja en kurs att snida knivar, dreja, dansa afrikansk dans eller vad nu tärningen ger dig för förslag. Du kommer antagligen att träffa en ny sorts människor, som du annars kanske inte skulle ha mött. Hjärnan blir mer syresatt av det nya och oväntade...

Har du tid för din själ? Kanske är det dags att lyssna inåt?
Gör en meditation eller bara lyssna på en medans du stilla slappnar av
lyssna på en talbok,som tar dig på djupet
Avslappning på spikmattan
Var nöjd med dig själv och det du åstadkommer
Gör dina relationer bättre och starkare
"Fake it, Til you feel it" Tvinga dig själv att le, även om du inte har lust. det smittar

Dagens frukosttips:

Supergod och färgstark frukost

2,5 dl naturell soyayogurt

2 msk havregryn

1 st blodapelsin

5 st valnötshalvor

10 st sötmandlar

1 msk pumpafrön

1 msk russin

En färgsprakande och riktigt enkel frukost fylld med vitaminer och mineraler som bara gör dig gott!
Smaklig frukost.Ljus, värme, kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0