Div Julblandat

Jahapp, får väl börja med att jag efter jobbet i torsdags körde till Luleå, gick fint. Kom fram till Mor ca 16 och vi åt en good palt. Jag åt hela två st, och sonen klämde nog 4 paltar. Sen åkte vi då iväg på shoppingrunda till storheden, där jag hittade resterande klappar åt sambo. Köpte ett boch vattenpass med laser, 5 kalsingar. Robert köpte en tändare till honom. Sen köpte jag en skjorta åt sonen och mormor köpte honom en keps som han så gärna ville ha.

Sen körde vi hem till Mor igen och där stod syster Anso och väntade på oss. Hon var lite stressad över att vi var lite sen då jag sagt 19-19.30 till henne, och vi kom runt 19.30. Men vi tog en liten glögg, småpratade mm. De övriga kom dock inte, tidsbrist tror jag de led av. (dock inte alla) Men iaf så dök de inte upp vilket gjorde mig lite besviken, då jag hoppats få önska dom en god Jul innan vi körde hem igen. Men vi hade en lite jul, jag, Mor & son. Mor fick öppna mina klappar till henne; en minnes fotobok av hennes gamla hem i Gunnarsbyn, & en tomte. Sonen gav henne after eight 
choklad. Mor gav mig en fin lila mössa som hon stickat och två små tomtar.

Sen la vi oss runt 23 för att orka upp på fredag. Då vaknade jag ca 06.30 och då var Mor vaken och vi drack te (hon kaffe) väckte sonen runt 08.15 och lyckades få upp honom 08.45 iaf =)
Sen han ätit och vi var redo packade vi bilen och åkte till syster runt 09.30 där jag lämnade två säckar till röda korset. Men tror att hon gjorde några fynd i påsarna =) vilket var bra att ngt kom till användning av släkten. Hade ett nytt överkast där i som hon tyckte om.

Sen for vi en sväng på stan, men kändes mest som stress, vidare och handla innan vi åkte runt 14.00 mot Arjeplog.
Vi kom fram, och då packade vi in allt vi handlat innan vi gjorde lite tacos. För egen del blev det inte mkt mat under dagen så det smakade gott.

Lördag å JULafton
Vaknade 03.40 och såg lamporna tända, gick upp och hittade sonen i soffan tittades på film. Jag tro0dde han somnat framför tv;n men inte. Så jag gav lite förmaning om sänggående å la mig igen. Vaknade kl. 08.00 och värden runt ikring mig snurrade , jag stängde ögonen å tänkte ok... detta kanske går över, men varje gång jag öppnade ögonen snurrade allt likt den värsta karusellen runt, runt i en hiskelig fart. Jag tog mig snubblande och med ögonen stängda till toan, var så nödig så jag var tvungen upp. Kissarna ville ha mat, så även till köket stapplade jag utan att titta, öppnade bara ögonen som hastigast för att se vilken mat som skulle i vilken skål. tog mig sen till soffan, mådde kollosalt illa och värden runt ikring bara snurrade fortare.

För att göra en lång historia aningen kortare så runt 12 ringde vi jour och frågade lite, vid 13.30 fick jag en tid till doktorn. kl. 15.00 fick jag åka ambulans till Piteå lasarett. Ambulansen krockade med en ren som han anmälde till polisen innan vi körde vidare. Sen var det prover, skallröntgen å sen hamnade jag på medicin avd för observation. Blodtrycket var på 212/135 vilket är rätt högt. Normalt är trycket på 145/80 så dom var oroliga. Trodde först att jag hade kristaller som lossnat i örat vilket kunde orsaka yrsel. Men diagnosen blev stress vilket sköt blodtrycket i höjden som i sin tur orsakade yrseln.





Vet du hur TRÅKIGT det är på sjukhus, helst då man hamnar på en avdelning där ens "kompisar" i salen är urtidstanter på närmare 90+ och båda har ett akvarieliknande syrgasbubbel inkopplade hela tiden. Förvirrade och rosslar, hostar, kraxar värre än ni kan föreställa er. Suck! Stackars damer som oxå måste ligga på detta trista sjukhus under Julhelgen, knappt ngn personal och där man försöker vila ens huvud då huvudvärken är ett faktum av det höga blodtrycket och en förvirrad tant hela tiden tänder strålkastarna i taket, tjurar över att det e så mörkt (dagsljus) i rummet.

Så INGEN Julafton för mig å familjen. Men snälla som dom var väntade dom med julaftonsfirande till söndagen, då jag fick åka taxi hem igen. Då åt vi och firade med julklappsutdelning. Fick en jäätesöt tovad katt av sonen som man kan värma i micron. Av Mor fick jag även ett par stickade sockar & ett par gardiner. Gubben fick en tavla som jag gjort via smartphoto på canvas, en skjorta, ett grillgaller till stugan. Sonen fick en klocka av mig å gubben, en film som vi sett idag (bra) och 500 kr, en skjorta som han fick börja använda redan i Luleå. Han fick även resan till Norrland av mig & Gubben.

Vad fick jag då av min kära sambo... jag fick beställa vinterstövlar, som ännu inte kommit i rätt stl.

Sen har helgen bestått av julmat, yatzy med sonen, besök i huset och oro för en ung kisse utanför dörren som jamar och stryker sig mot vägen och oss om vi kelar med den. Vet att den inte bor så långt bort, men är rädd att dom lämnat den ute och åkt bort. Jag hoppas bara att den snart får komma in i värmen igen för den har varit här ute hela dagen.
Får ont i mitt djurhjärta och hoppas den snart hittar hem å att dom snart är hemma å tar in sin kisse. Den är bara några månader gammal. Tyvärr fanns inget namn eller telenummer på halsbandet, så vi vet inte vem som äger den lilla missen.

Julmatstips, då resterna hopar sig i kylen:

Kokt potatis, korv, köttbullar hacka och stek allt med hackad lök så blir det snabbt och enkelt en pytt i panna.

Julskinkan
tärnas och steks tillsammans med lök salt, peppar. Häll i örter och matlagningsgrädde. Koka pasta och blanda i.

Gravad och rökt lax
tärnas och steks lätt blanda ner matlagningsgrädde häll på pressad citron och krydda med färska örter. Koka upp pasta och blanda i. 

Dagens tänkvärda;
Lycka är inte något färdigt. Det kommer från dina egna handlingar.
Dalai Lama
 
Bilder kommer på klappar sen.

God fortsättning!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0