Galet intryck

Imorse vaknade jag av underligt mörka tankar. Steg upp senare än gubben som åkt till jobbet, själv börjar jag 09.00 måndagar. Vilket känns både bra å lite tungt. Jag gjorde min grötfrukost på bovete, hallon och hackade nötter. Så dags att sätta mig att äta, men upptäcker att det inte finns en droppe mjölk (havre, laktosfri) att ha till gröten. Suck! Fick äta utan, men det gick ju oxå.

Idag har jag en mörk magkänsla, som inte riktigt vill ge med sig. Själv tycker jag det är viktigt att lyssna på den inre rösten, dvs den magkänsla jag har. Men idag känns det tungt, vill inte riktigt, törs inte heller för den skrämmer mig. Jag ska inte tala om varför eller vad den gäller, för då kommer jag in på minerad mark.

Ibland kanske man bara är lite galen, huvudet/magen (magen är vårt känslocentra) spelar en ett spratt? eller så är det bara så att vissa saker man anar, vill jag egentligen inte få svar på... samtidigt som jag går åt om jag inte får svaren. För med svar kan jag utgå från det rätta och agera därifrån istället för att agera utifrån känslan som jag inte vet är korrekt.

Vi ställs inför val i livet, och vi påverkas mkt av dessa val. Vi ska även ge andra chans att agera utifrån sina val vilket givetvis gäller desamma för omgivningen gentemot dig själv. Men om vi döljer de val vi gör, vi försöker smussla helt enkelt. Fortsätta som om valet vi gjorde inte ska påverka ngn annan än mig/dig själv. Men är valet ngt som faktiskt berör fler än dig själv, kanske man behöver dela med sig av sitt val så alla kan utifrån ditt val välja sitt eget val utifrån sin egen bild. Väldigt invecklat detta.

Jag tror många ggr att vi egentligen försöker lura oss själva, när vi väljer att inte kommunicera. Att tro att ens liv kan vandra utan gupp och hål i livets väg, då är det dags att vakna upp.

Min känsla efter natten ger mig oro, en mkt stark sådan. Samtidigt kan det vara en annan sorts väg, vad vet jag? Jag är en hoppfull person men har blivit besviken och förd bakom ljuset en å annan gång vilket har gjort att min tillit till människor inte är lika stor som förr. Ändå kan jag känna sorg över att jag inte har den naturligt i mig längre (tilliten) Men å andra sidan ska vi ju förtjäna att bli litade på, likaväl som att vi inte ska dömma förrän motsats visas.

Dock är mina tankar mörka efter natten, djupa insikter och rädsla över livets väg och vart den tänker föra mig. Bara jag kan ta ansvar för mitt, bara jag kan göra de val som ska vara bra för just mig. Bara jag vet att val inte alltid är enkla för visst har jag empati med andra som har sina svåra, men dock egna val att göra.

Jag önskar ibland att jag inte var lite galen utan spritt språngande tokig, fri från omvärden och riktigt ogredig i mitt huvud som ibland ger mig så tunga tankar. Att känna att det hade varit skönt att fly, tagit en snara om halsen å sparkat bort pallen... ok, jag vet att just det är en egoistisk tanke då jag aldrig skulle göra det. Men det finns endast en anledning i mitt liv för att inte göra det. Den är dock så stark att det aldrig kommer att hända. Men mörka tankar får mig till botten av det svarta, hålet och meningslösheten kan svälja mig hel efter en sån här natt.

Men, nu ska jag på jobbet, jobba med barnen som är ljuset och innan dagens slut hoppas jag mörkret har stängt portarna och jag är mitt normala igen.

(Ljus), värme, kram & ta vara på din dag!

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej moster! Lät inte som några trevliga tankar :( det var rätt lustigt för har inte bloggat på några dagar men var in och skrev ett inlägg nyss och sen gick jag hit och läste ditt. Lite snarlikt var det faktiskt...ingen av oss verkar vara på topp direkt :( Hoppas du snart ska känna dig bättre och skickar stooor kram till dig!

2011-12-06 @ 16:47:32
Postat av: Linda

vars försvann min förra kommentar?..kanske blir dubbelt nu.

Verkar inte vara några roliga tankar du har :( har själv ej bloggat på några dagar och var in nu och gjorde ett inlägg. Gick sen hit och läste ditt och det slog mig att vi båda inte verkar vara direkt på topp och att inläggen hade sina likheter. Hoppas du snart ska känna dig lite gladare. Snart slut på detta skitår! skickar stooor kraaaaaaaaaam

2011-12-06 @ 16:50:06
Postat av: yoginiseva

Tackar gumman! Gör ju inget att jag fick två meddelanden, dubbla kramar är ju aldrig fel vid stupens brant. Jag hoppas även du snart tar dig upp ur det svarta hål, som just nu omsluter min hjärna och tankar. skulle behöva en lååång semester, mkt snart. Men snart e det lite jul ledigt iaf, tagit lite semester. Men flytt å annat stök blir det väl. Stor kram i retur =) dubbel...

2011-12-06 @ 19:19:35
Postat av: Linda

Tack! Men du har ju en inbokad resa att se framemot :) samt en flytt till ett hus som du fått inreda.Hittar absolut ingenting att se framemot :( Har nog aldrig längtat efter en resa till värmen så mkt som nu... funderade på att ringa din kompis Maria idag för ryggen/benet/skinkan men ekonomin är usel och vet inte om man kan bli bättre om det är ischias typ? Det enda jag sett framemot senaste tiden är julfesten på fredag men det lutar ju nu åt att jag inte kan gå. livet är inte rättvist :( Kom snart till stan så vi får säga godjul! Eller ännu bättre- fira jul med oss! kraaam!

2011-12-07 @ 15:26:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0