Hantverkare

I modernt svenskt språkbruk avses med hantverkare i inskränkt betydelse oftast yrkesgrupper med särskild kompetens inom byggsektorn, till exempel snickare, rörmokare, murare, golvläggare, elektriker o.s.v mfl.

Vi har ju några några stycken för att tapetsera, dra rör & vatten och lägga klinker & kakel på golvet.
Men det som är jobbigt då man lejjer andra är den långa tid det tar. Visst å självklart ska jobbet bli väl utfört, det är ju en av anledningarna till att jag just anlitar hantverkare. Men ... jag tror när man är på "jobb" hos någon (oss) att det lätt blir att dra ut på tiden. Dvs hantverkare verkar extremt duktiga på många sätt, men även att prata i telefonen med andra som kanske inte alls berör jobbet han håller på med, fika, åka å hämta sådant man "glömt" vilket händer ideligen, julbord med jobbet så man slutar efter ½a dagen å sen sjukdom mitt i allt.

Jag är ju en rätt händig person själv, så hade det inte varit för att vi skulle göra om hela huset, alla väggar så skulle jag tapetserat själv. Tycker för övrigt att det kan vara rätt trevligt. Men iom att vi gör om hela huset tyckte vi det skulle vara bra med hjälp. Men jag tror blodtrycket stiger för varje dag då det händer väldigt lite.
Jag kan ju klaga, vilket jag gör. Och jag klagar "av" mig även här. Eftersom jag VET då jag tapetserat en hel del hur lång tid det tar, hur viktigt underarbetet är mm så förstår jag att det tar tid...men INTE hur lång tid som helst.

Det är lixom inte ngt driv i dom, det pulemasas dagarna i ända. Två rum är tapetserade på en hel vecka?!!! Alltså inte medräknat underarbetet.

Jag trodde att i en sån här liten kommun, där de flesta vet vem alla är att det skulle gå undan mer. För detta är ju ngt dom kan å håller på med, hela tiden. Men det kanske är av den anledningen som dom tar det så "piano" som dom gör. Här stressar vi inte, det e lugnt... Trots att månniskor väntar på att få flytta in i huset.

Jag vet bara att detta håller på driva mig från vettet, denna väntan på det som ska bli gjort. Känner mig enormt frustrerad, kan ju vara en stor bidragande orsak till huvudvärk...

Nu till huset, å jobba... då alla andra verkar tagit rast!

Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0