placebo livet

Är eller kan vi vara själviska, dvs vara den i livet vi bryr oss mest om? Det kan vara lätt att glömma bort sig själv, mer för vissa än för andra. Kanske man tror att det är själviskt att tänka på sig själv i första hand, men tänk om det är helt tvärtom? Att det är mer själviskt att uppoffra sig själv, kanske t.o.m. bli lite offer eller martyr.

Den viktigaste personen i Ditt liv är ju Du! Den viktigaste relationen du har i ditt liv är den med dig själv. Om du inte kan älska dig själv, hur ska då någon annan kunna göra det? Om du inte kan ge dig själv det du behöver, unna dig själv det du är värd, varför tror du då att någon annan skulle göra det?

Om alla vuxna tar hand om sig själva så behöver de inte kräva, behöva något från sin partner utan kan i stället mötas som vuxna, balanserade, likvärdiga älskande. Vägen dit kan vara mer eller mindre lång, men första steget är att se att relationen till dig själv är den viktigaste du har. Det är den du har med dig in i alla andra relationer och det är bara dig själv du kan förändra, ingen annan.


Intimt 


Det intimaste mötet i en relation sker när vi älskar. Det är då vi ska komma varandra allra närmast, det är då kärleken slukar upp oss. Om det är den här enigheten som är kronan på verket i vår vardagliga relation, hur viktig är den då inte för själva uppbyggandet av relationen? Det är kanske här vi ska titta när det dyker problem, oavsett om de ser ut att höra till något annat område i relationen?

Att fråga sig själv och varandra varför vi egentligen har sex kan vara ledtråd. Om du och din partner älskar med varandra av helt olika orsaker kan det kanske var en förklaring till att ni har svårt att mötas. Har du ställt dig själv frågan: Varför har jag sex? Har du svarat på den frågan? Vet du varför din partner har sex, eller inte vill ha sex? Kanske man skulle kunna fråga någon det redan vid inledningsskedet av en relation? Varför inte?

Någon har sex för att de längtar efter samhörighet, någon vill ha barn, någon annan vill ha det skönt och någon vill bli upplöst i det gudomliga. Någon vill mötas för att hela sig själv och världen och ytterligare någon annan vill ha utlösning. Så många olika syften som kanske spelar en roll i relationen, men ingen har frågat. Om syftet med det ultimata mötet är så olika, hur kan man då få de att fungera? Kanske en början är att undersöka om man är där av samma anledning och om man inte är det, kommunicera hur man kan få det att fungera tillsammans.

 

Att prata med varandra

Det finns några ord som är magiska i kommunikationen människor emellan och speciellt i parrelationer.

Vad behöver du?

Prova att ställa den frågan till din partner så ska du få se på mirakel. Ofta vet människor att de är missnöjda, men inte riktigt varför. Vad är det grundläggande behovet som missnöjet kommer från. Vad är det de innerst inne vill ha och längtar efter? Klagomålet och missnöjet är kanske bara ett symptom. Vad är längtan, behovet som ligger under?

Vill du få en ännu större skillnad så kan du ta ett steg till. Se vad det är du längtar efter, vad ditt behov är och uttryck det till din partner. Säg: Jag behöver från dig att du hör av dig till mig när vi bestämt att ses och något annat dyker upp (eller vad det är som gör att du känner dig besviken) Istället för att du gång på gång blir sur och besviken kan du säga vad du behöver på det här enkla sättet och oftast hör partnern det på ett helt annat sätt än om det kommer som en anklagelse, och han/hon har inga problem alls att uppfylla ditt behov.

 

Vem väljer- vad?

Kan du välja vem du ska älska, har du något att säga till om när det gäller vem du blir kär i? Ibland hör man någon säga: - Hur kunde jag bli kär i honom? – Vad såg jag i henne egentligen?

 

Vi kanske också väljer en partner som påminner om våra föräldrar eller någon som på något vis har en egenskap, ett karaktärsdrag eller beteende som vi behöver möta för att hela något i vår barndom, och vi blir attraherade utan att förstå varför.

Tanken och sinnet kan försöka säga vem som skulle kunna vara en passande partner, men går det att från den platsen övertyga hjärtat och kroppen? Det finns människor som säger: - Nu ska jag aldrig mer falla för den och den typen… och sen händer det igen, kanske tills de lärt sig något karmiskt eller helat något gammalt trauma. Vad tror du? Vad är det som händer när du möter någon och märker att kärleken får ditt hjärta att expandera och du dras som en magnet till en viss person?

Dagens tänkvärda vart långt =)

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0