Andas- på vilket sätt?

Först listan, Min träningsväska: =) ja, ska jag träna yoga så finns där, vita mjuka braller, vit t-shirt el tröja och en kork kloss, filt och sköna sockar till vilan, ev. vattenflaskan med varmt vatten.

Emma undrade om jag kunde ge lite yogainspiration, så här försöker jag ge lite till er alla som läser:

Kul att ni är intresserad av yoga, som ni säkert vet finns det flera att utöva. Vill du ha en snabb och tuff yoga är Ashtangayoga, (även power yoga) som ofta definieras som en idrottslig, fysisk och dynamisk form av yoga. Detta är utan tvivel sant om man tänker på hur krävande och imponerande övningen är och på att den ger ökad muskelstyrka, hälsa och livskraft.
Ashtangayoga är dock mycket mer än en övning som tänjer och stärker kroppen. Vill man ha en med smidig yoga kanske Vinyasa Yoga? Yoga är ett tankesystem, som handlar om att skapa balans och stärka kroppen, själen och sinnet. Redskapen är andning, rörelser och positioner (asanas) samt fokusering.


Vinyasa Yoga är fysiskt kraftfull, men också själsligt meditativ. I träningen tas hänsyn till individuella förutsättningar. Hatha Yoga är mycket lik Vinyasa Yogan men inte lika fysiskt krävande.


Är man sugen på yoga med med genväg in till ditt meditativa kan jag rekommendera Kundaliniyoga.  kundaliniyoga är det större fokus på den mentala och andliga delen av yoga. Hathayoga (dit både iyengaryoga och ashtangayoga hör) består traditionellt av kroppsställningar och andningsövningar. I kundaliniyoga ingår kroppsställningar och andningsövningar, men också mantran och meditation. I hathayoga lägger man större vikt vid att bemästra kroppen, i kundalinyoga är fokus på att bemästra sinnet.

Kundaliniyoga är en autentisk yogatradition som passar dig som söker efter en andlig disciplin. Många av de yogaformer som lärs ut på spa- och gymanläggningar idag är fysiska träningsformer som har väldigt lite med andlighet att göra.


Yengaryoga är hathayoga och lägger fokus på att rätta in kroppen (den engelska term som används för vad som eftersöks är body alignment) genom att utöva asanas. Genom att arbeta med ett system av asnas, försöker iyengaryoga förena kropp, sinne och ande, för hälsa och välbefinnande. Yogaformen försöker lösa upp det moderna livets anspänningar, och på så vis underlätta fullkomligt fysiskt och psykiskt välmående.


Andningen, olika prana och asanas är genomgående i yogan, vilket vi i västvärlden nästa glömt...HUR viktigt det är att andas rätt.


Jag hoppas just du finner just din yogaform, förutom dessa så finns en mängd andra så kolla vart du bor vilket utbud som ges. När du vet vad du vill ha ut från dina yoga övningar brukar det vara lättare att välja. Jag hoppas detta kan inspirera och hjälpa bäde Emma & er som är nyfikna. För egen del skulle jag inte längre kunna vara utan yogan. Det förbättrar min hälsa och den värk jag haft i min kropp.
Lycka till!

Min dag idag har varit rätt lik gårdagen, men idag har vi varit ute betydligt mer. Men lär mig fler & fler namn =)

Ljus, värme, Kram & tjingeling



Oavsett ålder, blir vi alla smidigare och mer focuserad av yoga


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0