everyday, we can!

We can practice yoga everyday, in every moment. Be aware and responsible for your thoughts, for your actions and for your speech. This is yoga.
 
Man börjar inte förrän man börjar. Visst är det självklart? Och när man börjar då börjar man mjukt och fint. Väcker kroppen inåt. Får kontakt med centrum. Andetaget. Väcker strömmarna, rörelsen av andetaget.

Det är viktigt att väcka upp kroppen med en mjuk uppvärmning, starta upp kroppens muskler och leder i en mjuk våg av yoga. Och när vi ska sätta igång med yoga gör vi det tydligt, lika tydligt som vi avslutar ett pass. tex, man kan inte göra yoga efter att man avslutat sitt pass. När du är klar och har tackat sin grupp, gudarna och sig själv, kan man inte börja om. Det kanske låter självklart för alla, men ibland blir det så tydligt. Och alltihopa är yoga. Både början och avslut. Vi kan inte hoppa över början! Och allt däremellan. Låt oss göra övningarna när vi är redo för dem. När kroppen är mjuk för det tuffare. Vara varsamma. Inte syssla med någon slags gymnastik före. Början och slut.

When important things are about to happen, bigger problems come to try to stop them. This is a law of yoga, and a law of the powers that run our lives.  

Genom att behärska andningstekniken ökar vi intaget av den kosmiska energin och förbättrar kvalitén på blodet, hyn och hälsan. Vi blir mer vakna och kan styra våra känslomässiga reaktioner på ett bättre sätt. Om vi är upprörda och nervösa andas vi mycket ytligare och snabbare än om vi är lugna och harmoniska. Vi kan alltså påverka vårt psyke genom att lära oss rätt andning.

Eldandning: är en andningsteknik som är unik för kundaliniyogan. Det är en mycket kraftfull andningsteknik.

Eldandning går till så att du andas ned små korta lika långa andetag in och ut genom näsan ( ibland görs eldandning också genom munnen, men det vanligast är att man gör det genom näsan). Andetaget är ca:1-3 per sekund utan uppehåll emellan. Det är viktigt att magen följer med i andetaget på samma sätt som vid det långa djupa andetaget d.v.s då du andas in så går magen ut och när du andas ut går magen in. I början kan du lägga en hand på magen och andas långsamt för att kontrolera din andning. Pumpa inte för hårt med magen, vilket är ett vanligt misstag. Kom ihåg att eldandningen ska vara ytlig och lätt.

  • Några effekter på din kropp vid eldandning:
  • Stärker ditt nervsystem.
  • Stärker immunförsvaret.
  • Ökar lungkapaciteten.
  • Renar ditt blod och frigör gifter från blodkärl, celler och lungor.
  • Gör dig klartänkt och fokusread.
  • Ökar cirkulationen och energiflödet.

Att inte andas rätt kan leda till en rad olika problem och krämpor och i förlängningen kan en felaktig andning leda till bl.a dåligt blodflöde till hjärnan, migrän, ångest, glömska och trötthet.


En yogamästare, Yogi Ramanchara, uttryckte det så här: - Om en enda generation av mänskligheten andades på rätt sätt så skulle det förnya hela människan och göra sjukdommar sällsynta.


Övrigt: Steg upp 07.15 idag, vilket inte blev ngn vidare sovmorgon. Jag gjorde mitt yogapass vilket gör att jag mår bra, känner mig redo för dagen. Sen frukost, telefonprat och innan 12.00 gick jag ut och gick stavgång 50 min. Solen sken och ibland är det bara så fantastiskt att få dra långa djupa andetag och syresätta kroppen.


Sen har jag njutigt en bra bok om speciella barn, hade den i bokhyllan. Kom väl till pass nu när jag återigen är runt speciella barn =) Boken inhandlades runt 01-02 men ämnet är högaktuellt.


Listan:
Favoritmellis =) Ja, en frukt, gärna en banan. Eller en god smoothy av bär, yogurt, lite nyttigheter, mjölk och en banan, mixas. Mums.


Ljus, värme, Kram & andas lungt därute.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0