är det murklor?

Vi har ev. fått murklor i stugan, men jag är väldigt osäker. Enligt livsmedelsverket ska man ju inte äta murklor. Jag åt rätt ofta murklor då jag var ung till vilt. Vilket smakade mkt gott. Men jag vet ju inte vad jag skulle laga murkelsås till idag?

Ngt som har vegetariskt tips åt mig, eller ska jag låta dessa vara?





Dagens recept, fick smaka av chefen på sista områdesmötet. mkt god!

DAGISTÅRTA

6-10 personer

 

4 äggvitor vispas hårt. Vänd ner 2 dl socker och 3 dl Ris Crisp (en sorts flingor)

smörj ett  bakplåtspapper i långpanna. Grädda 150-170 grader (beroende på ugn) i 1 timme och 30 min.

 

Äggulekräm: 

4 äggulor

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk mjöl

1 dl grädde

Ovan får sjuda tills det tjocknar. OBS! Måste röras hela tiden på svag värme.

Rör sedan ner 100 g smör.

 

För 20 personer gör 2 bottnar och 2 fyllningar. Går bra att frysa med fyllningen mellan. 3 dl vispad grädde ovanpå och sen jordgubbar eller hallon.



Gott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0