Lyssna & yoga på nytt sätt

Något som jag lärde mig i utbildningen som jag gått, ger jag er ett litet axplock av här.

Sortera i ditt inre, vilket ansvar har du i nuet och vad tillhör ditt förflutna? Är det dina egna tankar som styr dig eller lyssnar du på någon annan? Att lyssna är det viktigaste verktyg vi har, att inte låta vårt ego få styra tex vid kommunikation. När du möter någon person och du startar en kommunikation är det viktigt att kunna ge och ta. Att inte stå och fundera hur du ska säga och berätta din historia under tiden din ”vän” står och berättar. Å du bara lyssnar med ett ”halvt” öra för att i dina tankar gå igenom din inre dialog. Att kunna låta bli att vara i dina tankar är inte helt lätt, att lyssna är bland det svåraste vi gör i kommunikationen med andra.

 

Att tänka på att det du tänker & säger lämnar intryck i både den du förmedlar detta till, likaväl som i dig själv, kanske hamnar det i ditt undermedvetna eller i ditt medvetande.

 

Om din ”historia” begränsar dig, då behöver du bli medveten om detta. Om du kan accepterar din historia, har du tagit första steget mot en förändring. Att acceptera verkligheten så som den är, gör att du även bygger upp en god självkänsla.

 

Ibland vet vi inte vem vi är, för att de olika masker vi satt framför oss. Från början, runt 6-8 års ålder skapades ett ”skydds” jag, som vi många ggr bär med oss hela livet. Detta skydds jag, fördunklar din egen själs riktiga jag, och du har svårt att vara sann emot dig själv. All bråte vi släpar med oss, från vår historia & uppväxt i form av andras värderingar & präglingar står i vägen, & blockerar vägen mot en kontakt med oss själva, med själen och självkänslan.

 

Vi behöver därför göra rent bakåt i tiden och se vad som verkligen är mitt och ta ansvar för det. Att tala utifrån ett rent sinne, i närvaro och i kontakt med vårt inre är givetvis en process för att nå dit, men den är viktig och det är ett måste för att kunna växa.

 

Att bejaka sig själv, att acceptera och älska sig själv är en början. Det spelar ingen roll hur sakta eller fort det går, så länge du går åt rätt håll. Stanna upp och utforska det som står i din väg. Prata utifrån dig själv, med kontakt i ditt navelcenter.

 

Bejaka dig själv, var tacksam för det du har och be en bön då och då till universum, där du utgår från tacksamheten till allt du ändå har och har uppnått i just ditt liv. Många ggr har vi den där negativa rösten som tar över våra känslor. Vänd på skivan i ditt inre, det ger också spår i din själ, att vara glad, tacksam och öppen för förändringar kan ge dig ett rikare liv.

 

Har du svårt att hålla tand för tunga och du känner att orden rinner över dina läppar utan att du hunnit reflektera, Försök ta ett djupt andetag, så att ögonblicket stannar upp och reflexionen hinner ikapp.

 

Tänk dig själv som en vacker blomma, fast förankrad i vår jord, med rötter. Stark i sin växt och med en energi att tom kunna spricka i blom trots att omgivningen kan vara av cement/asfalt eller rent av sten. Med en uppåtsträvande energi som vet vart den är på väg, som till slut blommar ut i all sin glans för att ge omgivningen ett leende på var mans läpp, även om den när som helst kan knipas av.

 

Kärlek till dig själv är exilen som ger dig energin att blomma ut, och den är början till ditt eget inre.

 

Naturlig Yoga

 

När vi yogar inomhus i våra klasser, kanske vi jämför våra rörelser med de andra deltagarnas. Vi kanske blir distraherade av att folk vandrar in och ut ur klassen eller som manövrerar på olika sätt i rummet för att få mer utrymme

Genom att gå ut och in i naturen, kan man uppleva yoga som det var tänkt från början.

- Att vara utomhus ger dig tillgång till en helt annan värld av upplevelser. Det hjälper dig att känna dig delaktig i en gränslös existens. Som en helhet med ett intelligent och välvilligt universum

- Det oförutsägbara med att vara ute och exponeras för väder och vind kan förstärka en befintlig typ av övning och inspirera till en helt ny, vilket kan kännas fantastiskt.

 

På måndag tänkte jag ta ut min klass på gräsmattan, vilket jag hoppas ska ge dom som kommer en ytterligare vidd av yogan

 

Lånad bild/aftonbladet 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0