Björnar, Å nej...

Jag blir så upprörd.
Björnhonan som skadade en tolvåring i Funäsdalen i fredags flydde till skogs. Kvar blev björnungarna som riskerar att dö av svält om inte mamman kommer tillbaka.
Vad händer, jo tiden går och så händer DETTA! Övergivna björnungar har avlivats. De ungar som övergavs av en björnhona i Funäsdalen i Härjedalen i fredags har avlivats. De tre ungarna var på tisdagen i så dåligt skick att de inte kunde räddas, uppger polisen i Jämtlands län. SÅ J...a Tragiskt.

Borde det inte varit vettigaste att söva mammabjörnen och föra tillbaka henne till ungarna & idet Och sen lämnat dem ifred?! Då hade man ju även sluppit hantera ungarna? Och kanske hade dom överlevt. Men allt tar alltid sån tid, helt OTROLIGT.
Länsstyrelse och naturvårdare borde ju även ha detta som arbetsuppgift inte bara skjuta av djur. Det behövs inte fler "omhändertagna" björnungar i djurparker....


Hotet mot isbjörnen
Idag finns det omkring 20 000 - 25 000 isbjörnar i världen. Två tredjedelar av dessa riskerar att försvinna till följd av issmältningen i Arktis.

De smältande  isarna gör att isbjörnen med sina ungar får allt svårare att jaga sin föda. Isbjörnarna tvingas att simma längre sträckor för att söka sina byten och riskerar att drunkna av utmattning eller till och med att svälta ihjäl.

Kan du hjälpa? Gör en insats till de stackars björnarna. http://www.wwf.se
 
WWF arbetar aktivt för att stoppa klimatförändringen och för att rädda isbjörnen. För att lyckas med detta arbete är vi helt beroende av ditt stöd.

Havsisarnas avsmältning i Arktis har medfört att allt fler isbjörnar söker sig närmare människorna i jakten på mat. Isbjörnspatrullen kör bort isbjörnar från samhällena för att minska konflikterna.

Utvecklingen av projektet med isbjörnspatrullen i nord-östra Ryssland har gått över förväntan. Idag finns hela fem isbjörnspatruller och en valrosspatrull längs den ryska arktiska kusten. Två nya reservat är också på gång att bildas för isbjörnshonor och deras ungar. Den illegala jakten på isbjörn har uppskattningsvis minskat med nästan 40 procent i området sedan projektet startade för fyra år sedan. Isbjörnspatrullen är en så lyckad satsning att urinvånare i Alaska och Grönland nu vill starta liknande projekt.   




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0