e...Underbara HAT tips

Jag blir lite knäpp (ok, lite knäppare pået än vanligtvis då) Iaf, om vi bortser från det knäppa. Alla dessa tips om bra mat, motion och hälsa. Näää, jag har inte slagit skallen, eller så har jag.

Vad är det då jag skriver, jag håller ju på med hälsa, yoga och mm... men själv mår jag just nu inge bättre? Att ha kunskapen och bra verktyg är ju toppen. Men då jag är stressad, låg kanske lite nere så faller all kunskap i glömska och det enda som finns i skallen är frosseri. Just nu (då jag inte äter sött) tänker jag bara på att frossa i allt möjligt, godis, chips, ostkrokar, glass, kakor, tårtor/bakelser mm mm och suget är starkt =( så helt lätt är det inte. Å vad får man för råd? -jo, ta en bit morot...hur söt e en sån? - Ta en bit mörk choklad, man äter inte lika mkt av den...hmmm, jag bara ÄLSKAR mörk, nästan svart choklad så en chokladkaka är inga som helst problem att proppa i mig om jag skulle påbörja en sådan. -dippa grönsaker...det är väl för F:N inte tuggandet som är grejjen, utan SUGET

Ett annat tips; Ät frukt! - "Jag" vet att det låter trist att börja äta äpplen och apelsiner när sötsuget är som störst. För vissa räcker det, men om du vill ha en mer intensiv söt smak finns det alternativ. Idag finns det massor av goda frukter som faktiskt kan stilla sötsuget. Det handlar mycket om exotiska frukter eftersom dessa både har starkare sötma och smak. VET denna person hur mkt Exotisk frukt dett ligger i Arjeplogs fruktdiskar...nä, skulle inte tro det. Kul om dom har två olika äppelsorter, banaer, kiwi och apelsiner/clementiner å ibland annans... exotiska alternativ, jo jag tackar jag!

Allt gott är ju förbjudet, pommesfrites...chiliceese, det är ju begärligt, kladdkakor med grädde...mums. Jag kan inte baka, för då blir jag ju galen om jag inte skulle kunna äta/smaka... så jag har sen nästan 1 år tillbaka slutat baka. Har ni sett så OTROLIGT mkt cupkake det finns att göra, recepten bara blinkar åt en på sidorna man tittar på.

Med ett numera "blödande" magsår och snart besök i Piteå nästa vecka på hos läkare känner jag mig rätt trött på allt.
Vad är det för fel på min kropp, mitt psyke och min person? Ja, jag undrar lite stilla.
Jag har ätit mungbönsgryta i 3 veckor och mår inte ett jota bättre eller känner mig renare & friskare. Visst man ska äta i 40 dagar å egentligen inte alls äta kommunes skräplunch på jobbet. Men det är inte helt lätt att undvika den där lunchen, eller så får jag börja ta med matback å äta ngt vettigare lunchtid.

Trött och hängig utan kolhydrater
En annan sak är att man blir trött, hängig och får minskad uthållighet om man inte äter tillräckligt av kolhydraterna som faktiskt är viktiga, även när du vill bli av med kroppsfett. Både din hjärna och dina muskler behöver kolhydrater för att fungera optimalt. Så med andra ord, även om jag vill rensa kroppen enl min yogiska diet är det inte helt bra att vara utan kolhydraterna, fast jag får ju i mig lite på lunchen... men jag undrar...

Jag har varit jättetrött denna vecka, har dock haft 8 massager och hålligt tre barnyogapass och ett vuxenyogapass och sen jobbat övriga 50% på förskolan (dagis)

Sen har vi huset som tar sin del av energin, planering och beställning och framförallt VÄNTAN på andra som behöver få tummen ur därbak. Vi har ännu inte fått se golv, vi har ännu inte skrivit över huset. Vilket innebär att vi kan inte börja beställa ngt då vi ännu inte kan röra pengarna från banken... Suck!

Är det dags att slänga in handduken å hänga sig i en redig bjälke någonstans? Jag är egentligen inte så brydd över min vikt... Kan jag skriva så? Jag är brydd över hur jag mår... Hade jag känt mig glad och pigg, känt mig energisk och toppen lixom, då skulle kanske inte detta negativa riva i mig så våldsamt. Känna sig ful och oduglig. Men utan ngn direkt bekräftelse på att jag är ngt annat blir tankarna otroligt svarta emellanåt. Visst finns de i min omgivning som jag vet bryr sig om mig, lite grann iaf... Men ibland räcker det lixom inte. Det är väl därför frosseriet får sin näring, söka tröst och gömma sitt inre bakom en mullig, gullig fasad...ehhhh...eller

Svärfar tex är som han är, tycker inte vi ska stressa ang huset, men han har ju redan sitt nya boende klart, så jag förstår att inte han känner av ngn stress. Han river alla golv i huset, och helt enkelt pular på med detta. Vilket inte sagt är ngt lätt jobb. Men han behöver å andra sidan inte planera så mkt...det gör ju mest jag å gubben då.

Nä, häng mig högt, skaka om å se om det skrammlar till sig...


Kommentarer
Postat av: Linda

Oj vad goda frukter du skrivit om. Har aldrig smakat hälften av dom. Undrar om dom finns här i stan? Håller fullständigt med... sug är ett jäkla gissel och inte fn vill man ha några morötter då! Mår exakt som du så du är inte ensam. Allt går tungt, energilös, deppig, inget att se framemot och allmänt helt ur form. Vet inte var jag ska få energi till att tänka på mat och motion. Du ska se att det vänder för oss! Annars har dom två pack snaror på Jula som vi kanske kan dela på ;) Skickar stoooooor kram till dig/ din sysdotter som tycker om dig mkt!!!!

2011-09-01 @ 23:35:02
Postat av: yoginisEVA

SVAR: Tack underbara du, visste väl att det fanns ngn som kände som jag. Fast visst skäms jag lite, för du min söta systerdotter vet jag ju har betydligt mkt värre. Så vad gnäller jag för?

Tackar för den stora kramen, den behövdes =)sänder en lika stor tillbaka

2-pack på Jula, låter ju strålande... billigt e gött!

2011-09-02 @ 07:44:45
URL: http://yoginiseva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0