not unique...

Sista dagen i september månad är nu snart slut. Fredag idag och jag har jobbat. Egentligen har väl ingenting hänt idag värt att förtälja. Jag är trött, men jag yogade imorse. Jobbat och vi var en sväng och hämtade lite material, själv plockade jag stenar, tänkte ta till jobbet å måla dessa =) knasigt? jo, kanske.

Middag blev idag en onyttigare sort på frasse, men åt inte upp allt, utan slutade då jag faktiskt var mätt. Annars är det lätt av ren snålhet å för att det är gott att pressa i sig å sen må dåligt.

Har avbokat annonserna för min Mors hus, 4 st, på blocket, lokus, ABC-annonser och annonsera nu. Så nu är det bortplockat då huset nu äntligen är sålt, 2 år efter att vi började med försäljningen. VET ni vad en mäklare tar? Jag höll på att svimma, då mäklaren inte gjort speciellt mkt. Men han tog 28000, det ni. Det som är fördel med mäklare är ju papperjobb å sånt då man väl får det sålt. Men man kan ju även vända sig till en bank å få tillfällig hjälp.

Svärfar var förbi en sväng å drack kaffe, han var väldigt orakad. Så jag frågade om han påbörjat den "villda" banan att se ut som en uteliggare? Ja, han ville förändra...hm, ok!
Han ska iaf åka till Budapest över jul & Nyår. Låter ju som en mysig resa på 14 dagar.

Själv HOPPAS jag få hem sonen och kanske, kanske att jag kan locka hit Mor min? Men först måste vi ju se om vi har ett hus först.


 
Tips: Dagens Receptet/lax lasagne


1 paket lasagneplattor
2 liter färsk bladspenat eller
500 g fryst bladspenat
200 g rökt lax i små bitar
1 liter mjölk
3-4 msk mjöl
50 g smör
2 dl riven hushållsost
salt och vitpeppar
svartpeppar
en näve färska örter

Gör så här:


1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa kraftigt så det blandar sig, det får absolut inte bränna fast. Häll på lite mjölk i taget och låt det koka upp, vispa ur alla klumpar innan du häller på mer mjölk. Vispa noga tills såsen är slät och lagom tjock. Krydda såsen med salt och vitpeppar, rör ner nästan all riven ost och blanda tills det smält. Är såsen för tjock kan den spädas med lite mer mjölk.

2. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form. Varva med lite sås och ett lager spenat, därefter ett lager lax hackad till mindre bitar och sist ett lager lasagneplattor. Krydda laxen med nymalen svartpeppar och ett lager färska örter. Ovanpå lasagneplattorna kommer så ett lager ostsås. Lägg ännu ett varv av spenat, lax och plattor och toppa med ostsåsen.

3. Grädda lasagnen i 30 minuter, täckt med aluminiumfolie. Ta bort folien, strö på den sista osten och grädda alltsammans i ytterligare 10 minuter eller tills osten fått fin färg.


Dagens tänkvärda...
Antingen gör du som du alltid gjort eller så gör du det på ett nytt sätt, då kanske något bättre kan börja hända.

Det är otroligt mkt vatten runt ikring Arjeplog nu, inte bara vår brygga som svämmat över.



Vattenhöjden för 2 v sedan, nu ännu mer.



I sommar, som det vanligtvis ser ut vid bryggan. Lågt vatten.



Min son njuter kvällsutsikt på bryggan =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0