Saturday night in the dark Arjeplog

Utanför fönstret har mörkret sen länge lagt sig över oss, kylan ute är runt -10. Idag blev det dock inget packande, utan vi åkte till huset och där har jag skurat skåpen, har dock kvar tre ännu och dom tar jag imorrn.

Nu är jag trött, ska snart hoppa isäng och kura ihop mig för en skön natts sömn.

Har drömt massor den senaste tiden, mkt om huset vilket inte är förvånande =) Det har varit överaskningsfest å ångest blandat i en salig blandning.

Nått nytt i Arjeplog, ja 10 stackars renar fick sätta livet till, dvs dog då en personbil rännade rakt in i dom på onsdagkväll på väg 95 mellan Arvidsjaur och Arjeplog. Plåtskador på bilen men inga skador på föraren... Ibland blir jag rätt förtvivlad, då det sker såna här olyckor. Kör man i sån vansinnig fart efter våra vägar, som oftast är fulla av olika djur, då det nu kommit mkt snö i skogen!! Oansvarigt, han borde inte enl mig få ha körkortet kvar, om man mejjar ner så många djur på en å samma gång. 

Sen har ju biltestarna kommit till Arjeplog. Och här får man inte fotografera fräna, nya bilar..aj,aj då kommer stora långa lagens arm och ruskar om dig. Allt är ju hych, hych så ingen info läcker ut till konkurenter. Bilarna måste ju testas å då passar det bra i lilla Arjeplog. Hela samhället mer eller mindre lever på att dessa företag kommer under en del av vintern.

Lördgskvällen har bestått av Tv tittande, så nu är ögonen fyrkantiga av allt seende =)

Dagens frukost; 2 ägg och te. lunh; fisk 200 gr och grönsallad, vatten. Middag; spenat/broccolisoppa, en ostmacka, vatten. kväll; nötter framför Tvn & te.
Mår bra och allt funkar fint. Nu har jag söndag & måndag kvar & sen börjar jag med lite mer att variera med.

Förr fanns det Islandshästar i Våggatjolme som ligger 10 mil från Arjeplog. Tyvärr verkar det inte som om dom har kvar turridning där längre. Dock har dom allt annat att erbjuda turister. Vandring, fiske, helikopterturer mm. Så gör även Adolfström, som jag förr berättat om. Där har jag åkt helikopter upp på fjället & sen vandrat ner, ätit och sen åkt båt tillbaka. Mysigt

Vad kan man göra i Arjeplog vintertid? I Arjeplogsområdet finns det möjlighet till belyst längdskidåkning samt spännande utförsåkning med utgångsläge Galtispouda. Förutom dessa skidaktiviteter kan hotellen erbjuda skoteruthyrning och guidade turer, bilkörning på isbanor samt kulinariska godbitar i vår trevliga restaurang.

Eller så kan man kura ihop sig i en stuga, spela spel, umgås och bara njuta av livet. Jag längtar efter vår stuga, vi har inte hunnit med den alls då vi lagt all energi på huset. Men hoppas vi snart är klar med hus å flytt, så vi kan åka till stugan och koppla av.




sambo plockar sten i Bartaurevalle, ser ni utsikten?


Dagens tänkvärda.

"Man kan förstå mer om en person efter en timmes lek tillsammans, än efter ett års konversation" Platon



Ljus, värme, kram & Tjingeling. Har du gett ett leende till någon idag? =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0