flitighetens ljus brann

Idag har jag varit flitig, igen =)
Men för att börja från morgon igår lördag. Är så Skönt att vakna och ändå och veta att man inte behöver stressa upp, utan ligga kvar i sängen, småslumra och fundera på ditt å datt, sträcka på sig och bara njuta av att dagen ännu är oplanerad.
Ingen huvudvärk som hindrar eller begränsar. Steg så upp, gav kissarna mat och gjorde sonens och mina räkningar.
 
Sen satte jag igång att gå igenom i förrådet föär att få plats och få bort det som inte skulle vara där. Jag behövde plats för att få in kartonger utifrån carporten, för att i carporten få plats att strukturera om och få lite ordning.
 
Så jag höll på i 2-3 tim, sen ut och började så i carporten. Då vaknade sambon till liv och med gemensamma lösningar och krafter har vi nu fått lite ordning även där.
 
Sambon bjöd på pizza, så jag slapp fundera mat. jag hämtade och det var en hel del turister på samhället idag, många som skulle äta pizza, hamburgare =) Så det tog lite extra tid.
 
Ni vet turister i samma lika overeller =) Ser så söta ut då familjen har likadana kläder å temat på semester turister är lika träningsoveraller. Finns en låt som dom så passligt spelade i fredags på radion, gjord av ett band som heter Taxi, Där är texten att man som turist går i samma träningsovereller (sjungs på bred norrlänska)
 
Kvällen bestod av film (skorpionkungen, 3) och soffslappning, lite popcorn och te =) sambon drack dock öl å åt chips.
 
Imorse vaknade jag runt 6 första ggn, men vaknade och steg upp ca 9,00 och då hade strömmen gått. Allt var så där knäpptyst i huset, inget hummande, bullrande från varken kyl, frys eller annat elektriskt. tom kissarna låg tysta och sov. Steg upp och funderade vad man gör då man inte kan dricka te på morgonen?? Det blev ju Juice och sen blev det yogurt med flingor. ingen havregrynsgröt idag =(
 
Tiden tickade på och runt 11.00 steg så sambon upp, lite missorienterad då inga klockor visar tiden i sovrummet. Sen började han att kontakta kollegorna och försöka få igång någon ström.

"Många var idag utan ström i trakterna kring Arvidsjaur och Arjeplog efter ett omfattande strömavbrott hos Vattenfall. Cirka 8 000 abonnenter är utan ström då det är en ledning som skadats. Vattenfall kan ännu inte meddela när problemet bör vara åtgärdat." ur pite tidningen

 

Det var Åskan slog sönder en isolatorkedja varvid en ledning från Vargforsens kraftstation ramlade ner. Det gjorde 11 915 kunder strömlösa. ur Norran.

 


Strömmen var borta mellan 8.30-16.00 idag, men runt 12 fick sambons kollega igång ett reservagregat från Sädva kraftstation, så vi fick ström i ca 10-15 min, innan det slocknade igen. dock hann jag göra mig te och njöt mycket av den koppen.


Idag har jag så rensat kartongerna som blev intagna och har diskat och pyntat med det som skulle vara kvar. Sambon hängde upp spadar och trädgårdsverktyg i carporten, ser så fint ut nu.


Imorgon är det tillbaka till verkligheten och barnen =) börjar i morgontimmen 07.00

 

Men bjuder er på lite bilder oxå idag:

 

Svärfars smörgåstårta som jag gjorde och som han fick i present på sin födelsedag 17/7

 

Mango utforskar kartongen efter att sambon packat upp infravärmaren

 

Chanti provar den hon oxå... leker lite med matte

 

chanti i stugan, lite försiktig och tar skydd under husses pickis

 

Dagens outfit under lördag e.m i stugan, kallt som bara f....n, endast 13 grader

 

 

Båten pryds med den gamla båtmotorn, utan blommor iår, helt enkelt för kall sommar.

 

Sally beundrar båten =) Sally å svärfar kom förbi och vi grillade korv, gott!

Sally (blandras mellan västgötaspets och norrbottenspets)

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0