Today at the gray National Day or Venus day

Så strilar regnet återigen ner från en mkt grå himmel.

I Arjeplog firas dagen i kyrkan, startar kl. 12 med att alla barn får flaggor målade i ansiktet, sen är det utdelning av stipendier, lite sång å musik, lite tal och avsklutas med godisregn...


idag är ju även svenska flaggans dag, och som firas den 6 juni varje år och är en helgdag numera. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung år 1523. Även 1809 års regeringsform  (som gällde fram till ikraftträdandet av 1974 års regeringsform) utfärdades den 6 juni.


Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 som dagen fick status som nationaldag och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag.


Men nu kan vi även tillägga att 6 juni 2012 passerar planeten Venus framför solskivan, en mycket sällsynt astronomisk händelse. Det dröjer nämligen 105 år tills nästa Venuspassage sker (år 2117)! Venuspassager inträffar i par med åtta års mellanrum. Förra gången var 2004 och årets passage är alltså den andra i paret, och därmed den sista Venuspassagen vi har en chans att se i våra liv.


I Sverige är det bara allra längst i norr, där det är midnattssol, som det går att se hela Venuspassagen. Det betyder att man i t ex Kiruna kan se hela passagen.


Venus är den enda planeten i solsystemet som har döpts efter en gudinna. Venus är romarnas motsvarighet till den grekiska kärleksgudinnan Afrodite. I nordisk mytologi heter kärleksgudinnan Fröja. Enligt astrologer och esoteriker innebär passagerna av Venus framför solen något av en andlig revolution, en ny nivå av intuitiv medvetenhet, och anses stödja återintegreringen och framträdandet av den gudomliga, feminina principen på vår planet. Kärlekens gudinna återvänder.

utifrån Maya-kalenderns energier

Jorden är med andra ord en Global Hjärna med två halvklot och nästa fråga som det är värt att titta på är varför ljuset eventuellt skulle komma från Norr och inte längre söderut på linjen.


De kosmiska Yin/Yang-polariteterna har introducerats på jorden just efter denna linje, som skickat ut pulser från Västeuropa över planeten. Resultatet har blivit att under vissa av Maya-kalenderns energier har här uppstått en speciell kreativitet, som på ett viktigt sätt bidragit till att forma jordens historia.

Sverige, Danmark och Norge (liksom naturligtvis också Tyskland och Italien) ligger alla efter denna linje och det är lätt att i Mayakalendern se hur dessa länders historia och roller på ett avgörande sätt har påverkats av denna linje.

 

 

Man kan med stor rätt säga att de nya energierna kommer från öster och gynnar uttrycken för den östra hemisfären, men saken är den att eftersom de skandinaviska länderna är belägna på gränslinjen för den nya Yin/Yang-polariteten så kommer de att få ett speciellt kreativt uttryck just här. Eller, med andra ord så kommer vissa av dessa energier att få ett tydligt speciellt uttryck just här och sedan spridas över världen. Genom att vi har haft fred under så lång tid i Sverige är det få länder som har ett horn i sidan till oss och vi kan komma att tjäna som en omlagringsstation, eller ett relä, i synnerhet för nya sätt att vara eller tänka som skall förmedlas till det västra halvklotet.

 

Det är viktigt att inse att om vi helt fokuserar på individuell upplysning kan vi riskera att det blir så få som blivit upplysta innan 2012 att vi i alla händelser inte överlever som art. Dagens upplysningsvåg är med andra ord en del av en kollektiv process, just den gudomliga skapelseprocess som kartlagts av Maya-kalendern och man bör inte missa detta.


The Oneness Celebration 6-8 juni är en händelse – en global meditation, som är en del av just denna kosmiska skapelseprocess. Den vänder sig till alla som vill delta i harmoniseringen av den Globala Hjärnan, skapandet av Gaia harmonica, alldeles oavsett var de befinner sig i sin individuella utveckling, följer för väg, tror på eller hur de ser ut.

 

Kan vi förmedla att ett deltagande inte innebär att man behöver ge upp någonting av det man redan har i form av tankar, idéer eller trossystem? För att detta skall lyckas så kommer det att krävas att var och en av oss vågar lite mer när det gäller att sprida budskapet och tar initiativ som underlättar ett deltagande för bredare grupper av människor.


Om ljuset skall komma från norr så har vi faktiskt inte så lång tid på oss. Egentligen om vi skall ha ett enkelt riktmärke så skall mänsklighetens Upplysning och den Globala Hjärnans harmonisering vara förverkligad redan till nästa Venustransit som inträffar den 6e juni 2012. Detta är återigen ett mycket tydligt tecken till Norden eftersom denna Venuspassage kommer att inledas på den danska nationaldagen den 5e juni och fullbordas på den svenska den 6e juni, två länder som skiljs åt av den linje som skapas av Världsträdets stam.

När solen denna morgon går upp över Stockholm kommer planeten Venus att synas exakt mitt på solskivan och det är upp till var och en att svara på om dessa sammanträffanden är meningsfulla eller meningslösa. Ingen kan tvingas. Alla väljer fritt, men hur man väljer betyder nog trots allt mycket för vilken sorts framtid vi kommer att skapa för jorden.
ladda ner gratis från nätet på hemsidan www.OnenessCelebration.com


Så idag uppmanar jag er alla att meditera, koppla upp er till universum och förena er i den globala meditationen



Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0