smurfich

Igår var det ju smurfblått på förskolan. Så jag bakade muffins med 10 barn, helt ootroligt vilket tålamod jag besitter =) Men dom är gulliga, nyfikna, vill se, och jag ser inget, knuff å knuff, åhhh, kolla, se, mm. Kommentararerna haglar, arbågarna är vassa och öron och öron på skaft för att inte missa något. Vi hade i blåbär och smeten blev nog mer lilaich än blå. Amanda gjorde blå frosting och tillsammans blev det jättegott.mmmm.

En av de yngre tyckte då jag hällt i smet i 20 formar att han ville helt enkelt känna på konsistenten, lite mer ordentligt. Han drog en av formarna närmare sig, -Nej, nej och ett tredje Nej. Då satte han armarna i kors och tog på sig sin mest truliga min, å sen var han suuuur. Men, då han är en liten ögonsten fick jag ju truga,förklara å truga å till slut förlät han mig och då hade muffisarna gräddat klart i ugnen å vi kunde känna på en färdig. Förklarade tålmodigt varför jag sa Nej och att dom nu gick att ta på.

Avdelningen brevid hade melodifestival uppvisning och hade bjudit in våra 4 åringar för att titta =) Det var döds seriöst! Om ni bara hade en aning, vilket jobb, vilken koncentration och vilka duktiga ungar, sen var de uppklädda till tänderna och efteråt prisutdelning med glass. 

Idag fredag har det ju däremot varit betydligt lugnare. 3-4 åringarna fick gå på teater mellan 10-11 så vi hade bara de små kvar. Så dom lekte och vi byggde koja och det är betydligt lugnare då det blev färre barn. Idag fick vi makaroner och "rester" till lunch/ dvs pastapytt. Ungarna gillar det mesta med pasta =) bara de får ketchup till.

Pratat med min Mor och hon ser fram emot helgens planer, att bli utbjuden av syster E med sina barn. Hon planerade klädsel och tyckte det skulle bli trevligt att gå ut och se lite folk. Detta är henne väl unnt, så jag hoppas de allihopa får det trevligt. Dom har bestämt att ge henne det som en del av deras present =) Vi andra har gått ihop om ngt annat.
Har även pratat med sonen idag som inte lyckats få några pengar denna månad, så jag får låna honom pengar av mina egna respengar till Tunisien, suck! Men det är ju viktigast att hans ekonomi fungerar, så jag får handla mindre bara.

Det som känns extremt jobbigt är att det inte fungerar då det ska. Skolan skulle hjälpa honom med att skriva och skicka in aktivitetsstöd, men det fungerade inte. Men nu har jag pratat med en person som lovat ta på sig det ansvaret. Så då är det bara att hoppas det nu fungerar, här efter.

Jag är äntligen klar med mitt yogarum/massagerum. ok, kanske inte helt klar, men nu kan jag iaf ta emot om någon vill ha massage eller healing och om jag vill starta upp en kortare kurs av yoga. Tiden går ju fort, så det är svårt att få igång yogakurser så här på våren. Sen tar det tid med marknadsföring mm.

Vi var förbi och hälsade på vårt gamla hus med de nya ägarna. De hade tapetserat om i alla rum, väldigt ljust och vitt, överallt. Tycker man om det är det kanonfint =) men...själv vill jag ha färg. Så för min smak (ska ju inte bo där mer ändå) var det aningen för ljust. Men dom verkade nöjda och glada, så allt verkade toppen. Jag bjöd över dom på fika när dom kände att dom ville vila ögonen från sitt flyttstök och ta en kaffe/fika =)

Middagstips:


Receptet/Rotfruktspanna med kycklingklubbor

1 paket kyckling klubbor
2 st morötter
1 st palsternacka
2 st stora potatisar
1 stor söt potatis
3 st vitlöksklyftor
1 tsk tabasko
1 tsk socker
1 tsk salt
1 msk olja
1 stg scharlottenlök
1 st vitlök
1 st apelsin pressad använd juicen
2 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm peppar
1/2 st kruka timjan
i paket feta ost
1 burk creame fraige
1/2 rödlök


Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°

2. Riv vitlöken och blanda med tabasco, 1 tsk socker, 1 msk olja och 1 tsk salt.
Lägg kycklingen i en långpanna(klädd med ugnsfolie).
Pensla över oljeblandningen.

3. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar.
Skala och skär sötpotatisen och potatisarna i klyftor.
Skala scharlottenlöken och vitlöken.
Lägg detta bredvid kycklingen i långpannan.

4. Ta undan några timjankvistar till garnering och finhacka resten.
Ringla över apelsinjuice och 2 msk olja.
Krydda med timjan, 1 tsk flingsalt och 2 krm peppar.
Vänd runt.

5. Låt grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills allt fått en gyllene färg

 

Påskhumor;
Två hönor gick förbi ett skyltfönster, där det låg en massa äggkoppar för utställning.
då utbrister den ena hönan; -SE, så snygga barnvagnar!

eller
Hönan agda hade fått feber, nu lägger hon bara hårdkokta ägg...

Glöm inte:
Tänk positivt, för du ÄR det du tänker.


Tittade på Lets dance ikväll. Marcus S är väldigt snygg att titta på, men har han även ett vackert inre??
Dom var ändå relativt duktiga, de som dansade. min favorit...vet nog inte ännu..

Hade tänkt att en bild på Marcus hade varit fint...men, egentligen är det ju bara en fasad. Vet inte men när han pratar tappar han lixom fasaden, han är nog finast på bild och en ögonfröjd. Men visst kan han även ha en fin insida, det vet ju inte jag ngt om =)



Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0