mars fredag...

Äntligen fredag efter en lång vecka =) ja, ok jag har varit sjuk två dagar i veckan men just därför känns den jättelång. Jag längtar till jobbet, så idag ska jag dit. Huvudvärken kommer å går, men jag känner att jag orkar inte vara hemma en dag till. Så därför har jag egentligen inte så mkt att berätta för er.

Vi planerade iaf att vi ska göra våfflor med förskolebarnen idag fredag, får väl se om det bli några? Våffeldagen är ju på söndag.

GI Våfflor:

3 dl dinkelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 st ägg
50 gr smör

Tillagning

Ca 12 laggar

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.

2. Häll sedan i resten av mjölken.

3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.

4. Smält smöret och häll i det.

5. Grädda i våffeljärn.

Det finns massor av olika recept på våfflor när man letar på internet, jag brukar använda detta och det smakar gott. Gott till är ju hallon och blåbär, möjligen en liten klick glass, grädde eller om man gillar keso =)





Fredagsmiddag idag funderar jag på att laga kyckling/grönsakspaj.



En bild till:



Den tjäder vi haft till och från i Arjeplog var hos svärfar häromdagen. Han fotade den på sitt räcke. Den ser lite ruggig ut nu, så det skulle vara intressant att veta vad pippin varit med om under denna vinter.
Det är ju inte helt vanligt att vi har skogsfåglarna så här inpå dörren. Svärfar sa att han var inte speciellt lättskrämd heller. Vilket iof kan vara farligt för den själv. Jag hoppas den blir glad över vårsolen som nu sakterliga börjar titta fram.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0