Grattis V

HIPP HIPP HURRA för Vickan idag 16/5 2012


Du nu 18 fylla
vi vill dig då Hylla


här är en rimmande rad
hoppas att du skall bli glad


Nu skall vi fira din dag Vickan
allas vår stora kicka


För idag du är en tjej
som oftast gör sin grej


18 är siffran du blir i år
Så snart du något av mig får


Hoppas du blir glad för det lilla
Och att det är något du kommer att gilla


Nu är det dags att säga grattis till dig
Hoppas du får en trevlig kväll utan mig =) 



Älskar dig lilla gumman, Önskar dig en härlig födelsedag!




Tårt tips!

INGREDIENSER(10–12 bitar)

 

250 g vit choklad

250 g rumstempererat osaltat smör

3 ½ dl strösocker

4 ägg

1 ¹⁄³ dl filmjölk

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 ¼ dl söt sherry eller likör (kan uteslutas)

Glasyr:

1 ¼ dl vispgrädde (tyckte d blev lite mkt grädde, så chokladen vart aningen rinnig. prova minska grädden)

200 g vit choklad

Garnering:

Bär, t ex jordgubbar, eller blommor

Tillbehör:

Springform, ca 24 cm i diameter

Bakplåtspapper

 

Steg 1 Sätt ugnen på 180°C. Smöra formen innan du klär bottnen och kanterna med bakplåtspapper, så undviker du att papperet glider när smeten hälls i. Klipp små jack i bakplåtspapperet så att det formar sig efter kanten.

Steg 2 Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Vispa smör och socker till en ljus och krämig smet. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl. Blanda ner filmjölken (bli inte förskräckt, det kan se ut som om allt har skurit sig). Häll, under omrörning, i mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt hälften av sherryn eller likören och den avsvalnade, smälta chokladen.

Steg 3 Häll smeten i formen och grädda 50–60 min. Kakan är färdig när du kan sticka ner en tandpetare utan att någon smet fastnar på den. Den ska dock vara lite klistrig. Baka inte kakan för länge, då försvinner kladdkänslan.

Steg 4 Ta ut kakan och låt den vila 15 min i formen. Stjälp upp kakan på ett galler och ställ en tallrik under, häll den resterande sherryn eller likören jämnt över den ljumma kakan. Låt kakan svalna helt.

Steg 5 Värm vispgrädden till kokpunkten och bryt sönder chokladen, häll grädden över bitarna och låt dem smälta av värmen, rör om då och då. Häll glasyren över kakan, låt den gärna rinna ner över kanterna. Dekorera tårtan med bär eller blommor

Tips: Tårtan blir jättevacker om den dekoreras med blommor, vinbärsblad eller bär. Vinbär och björnbär är gott till, deras syrliga smak passar till allt det söta. Pudra till sist med lite florsocker.


Totalt 2 tim
Baka 50–60 min






Receptet är hämtat från: http://www.masterkocken.se/Recept



Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, tjingeling



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0