The road...

Dagens tänkvärda

” I let go of all expectations. Other people are free to be themselves, and I am free to be me.”

 

Mina olika sidor av dagens mynt och mående...

 

En stig, en väg vi vandrar. På båda sidor har vi dikerna, eller korsningar vi ska välja, så att vi går på den rätta vägen.

Men ibland tar vi en och annan sidoväg, ramlar ner i ettvillrar bort oss och har svårt att se vart vi ska gå?

Ibland är uppförsbackarna en evighetsbacke, och vi strävar för att ta oss framåt trots att vi upplever tyngden i vart steg vi tar.

Varje årstid hoppas vi på att ngt nytt nu ska ske, men glömmer att stanna upp och njuta av andetaget just nu, där tiden just nu befinner sig

 

Men orkar vi stå ut, orkar vi ge oss själva positiv feedback, byta skivorna i huvudet och lyssna på positiva tankar och ge oss själv affirmationer som gör vardagen lite lättare

 

Älska oss själva, ge oss själv en chans att upptäcka det fantastiska i att finnas till…Här och Nu

 

Om vi inte fastnar i negativa mönster, bara ser det som vi inte lyckats med, utan vänder på det, se vad vi åstadkommit, se våra strävan, vårat försök att se ljusa tider och se energin vi kan förmedla.

 

Ibland fastnar vi i relationer som inte alltid är av godo, kanske alkohol, droger, otrohet, fysiskt våld, sjukdomar finns i din vardag? Kanske annat som hänt och skett som du själv inte kunnat påverka, men kanske du lärt känna dig själv ännu djupare pga detta. Ta dig upp och ur och se inte dig själv som maktlös, ingen är ett offer om vi väljer att stiga ur det. Det är enbart du själv som kan stanna kvar i din offerbild.

 

Känner vi oss dåliga, så har vi helt enkelt en dålig skiva som behöver bytas ut. Det hjälper inte att slå på sig själv, klanka på sina fel och brister, det är kanske enbart du själv som ser det så.

Vi kan förändra oss själv, men inte förändra någon annan.

 

Vi kan heller inte älska någon annan utan att först älska oss själva. Vi kan givetvis Projicera vårs.k kärlek som vi lärt oss att göra, men är vi inte sann mot vårt inre är inte kärleken äkta. Även om den kan kännas otroligt äkta för oss som inte upplevt sann kärlek. Men för att inte krångla in mig i den diskussionen, så är det först och främst, att kunna älska sig själv som är den förlösande sanningen.

 

Vi har alla en livsväg att följa, den ser givetvis ut olika ut för var och en av oss, för vi är alla olika och har olika livsmål med våra liv.

 

För att ta oss framåt är det viktigt att se bakåt, kolla backspegeln, utvärdera och många sanningar kan flyta upp till ytan. Hur hade vi det? Hur vill vi ha det, och vad har jag lärt mig?

 

 

Att börja affirmera är ett bra sätt att ta ett steg framåt, meditera är också bra och att försöka leva livet som det är just nu, kanke inte alltid lätt. Men vi måste börja någonstans…tror jag!

 

 

 
 
=D Låt livet ta tid...
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0