Filmkritik ang McCanick

Igår såg vi på en film, och jag satt mest och blev bara arg och irriterad. McCanick 2013
 

Om McCanick:

Utspelas under loppet av en dag, med tillbakablickar där en narkotikapolis jagar en ung till synes harmlösa Simon Weeks släppts ut ur fängelset som vet en sanning om polisens (smygbögs) förflutna . (som en matcho polis inte vill ska komma ut)
 
Cory Monteiths sista två roller i filmerna "McCanick" och "All the Wrong Reasons"

31-åringen var klar med båda rollerna strax innan han dog den 13 juli av en överdos av heroin och alkohol.

I dramat "McCanick" ser vi Cory som Simon Weeks i rollen som en före detta drogmissbrukare som släpps från fängelse efter att ha avtjänat ett straff för mord, han inte begått.

Skådisarna är på inget sätt dåliga, men jag hade önskat att man vinklade historien från andra hållet. Dvs från den jagade Cory Monteiths rollfigur så kanske den känts mer positiv på ngt sätt. Nu vinklas den genom en trött polis som förlorat sin fru och son genom sin dåliga personlighet och sin smygbögs mentalitet. Det enda jag egentligen önskar genom hela filmen är att han, polisen ska stoppas. Han är osympatisk och hämdlysten mot den unga killen som han satt in i fängelset 7 år tidigare, tom oskyldig till det mord polisen lyckas få honom i fängelset för.

 

Han är bara obehaglig (polisen) David Morse och jag kände under hela filmen att men För F..N, kan ingen trycka till den där...
Jag sympatiserar med Cory M;s rollfigur Simon Weeks och troligen hade jag uppskattat filmen betydligt om vi följt storyn genom honom.

Nu vart jag bara sur och irriterad. Så Nej, jag skulle inte rekommendera filmen till någon annan.

 

Ikväll ska vi då gå på bio i Arjeplog och se 100 åringen som klev ut genomfönstret och försvann. Jag försöker att inte ha förväntningar, men så mkt som det pratas om denna film är det svårt. Det som är obehagligt är att jag tror (vet ju inte) att jag möjligen kan bli besviken på denna film. Men det återstår att se.

 

Det bli iaf biopremiär för mig i Arjeplog. Arjeplogs biografförening startade 1989 tror jag och nu har jag bott här i 5 år utan att ha varit dit. Ska bli kul. Missade ju Hobbit 2 som dom visade i December, hmm klantigt av mig. Men dom har sin sida på facebook...å som ni vet är ju inte jag där.

 

 

 

Så, håller en tumme för att få mig ett skratt eller två =D

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0