Förkylningar

 
Jag dricker ingefärsté med brunt socker. Ingefära har goda antiinflammatoriska egenskaper då den innehåller ämnet zingerone. Det är dessutom bra för våra knasiga magar då det motverkar diarré och stimulerar både mage och andning. Ibland dricker jag honungsvatten med pressad citron i, och ibland pressar jag citron över ingefärstéet.

Jag undviker amerikanska dunderkur-förkylningspiller av typen ”Coldcap”. De innehåller nämligen någon form av NSAID-ämne som smärtstillande, antihistamin och hostmedicin, vilket förvisso är väldigt effektivt (man blir verkligen frisk direkt!), men min mage fixar inte NSAID-ämnet.

Jag använder mycket hellre kinesisk örtmedicin som man löser upp i en kopp kokande vatten och dricker. Här har Kina definitivt vunnit över USA, och min mage mår inte alls illa av den kinesiska medicinen. Det går att köpa sådan medicin hos kinesiska akupunktörer med apotek och de kostar ungefär 100 kr för ett paket med tio påsar, men det är det värt.

Om jag blir sjuk försöker jag sova så mycket det går och hålla mig varm.

Hosta är svårt att bli av med. Inte ens läkarna vet vad man ska göra för att bli av med den. Jag kan dock konstatera att min mage inte gillar hostmedicinerna som man kan köpa receptfritt på apoteket. Istället är den bästa hostmedicinen jag testat laktristabletter som en vän och kollega gav mig en gång. De var ungefär en halv centimeter breda i diameter och kolsvarta och smakade lakrits. Kanske finns det något liknande i hälsokostbutikerna? Har dock inte hittat igen den.

 

Idag fredag åker jag till Luleå igen. Mor är sjuk och behöver ha någon hos sig som håller reda på vad hon äter, om hon äter å får i sig ngt, får i sig sin medicin och allmänt pysslar om henne dygnet runt när hon nu är dålig. Känner att det är hopplöst att gå här hemma, då hon är sjuk och behöver hjälp.

Vill helst inte att syster E är där, då hon i sig inte är frisk och inte bör dra på sig virus och baciller. Syster A-S är ju inte heller kry efter sin lunginflammation, så dom kan behöva avlösning. Därför åker jag ner idag igen.

Vi hade lite barn på jobbet, så ingen kommer sakna mig. Det var skönt med en mjukstart, men Mor är viktigare då jag ändå inte riktigt behövs på jobbet idag.

 

Ha det gott!

 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0