I am sou fit =)l

Idag åkte jag till Arvidsjaur för ABC utbildning. Dagen var späckad med allt möjligt intressant, men jag är lite seg ifrån gårdagens huvudvärk...suck, vet inte hur mkt som fastnade i min gladpack skalle, förhoppningsvis ngt.
 
Nästa vecka har vi första träffren med föräldrarna. känns lite nervöst, men tror det ska gå bra.
 
Jag brukar läsa Arjeplogsnytt, men det blir mer och mer sällan. Varför, jo, jag tycker den har tappat stinget, blivit lite tråkig faktiskt. I början var det intressanta nyheter, men nu är det lite blasé kan jag tycka.
 
Sen förstår jag inte intresset för utflyttade arjeplogare i arjeplogar´n, en annan lokal tidning/blad som kommer i brevlådan. Varför skriver man inte om nyinflyttade? måste ju vara mer intressant att veta vad Arjeplog får in för kunskap, än förlorade såna?
 
Missförstå mig rätt, tycker verkligen vi behöver tidningar och info om saker och ting som händer härikring. Men , jag kanske bara är för kritisk. Vet ju att jag själv kan få skrivtorka, så det kanske är de detta det beror på.
 
Hälsan;
 
Steg upp 5.40 imorse för att hinna med yogan innan vi åkte till Arvidsjaur kl. 07.00
Gick jättebra.
Vi åt ute idag, på ett litet kafé som hette Sveas. Ett litet mysigt kafé som sålde lunch. Idag var det potatis/broccoli soppa med chévre rostade mackor. Chèvre ost är gjord på get mjölk från franska getter. Tyckte dock inte alls att denna getost var god =/
 
 
Jag tycker ju mkt om den klassiska Halloumi osten som har blivit synonymt med Cypern för många här i Sverige. Osten produceras av ko-, får- och getmjölk. getosten är riktigt god, men... pga laktosöverkänsligheten är det den av ostarna jag kan äta, men smakerna var väldigt olika, även konsistensen.
 
 
Tillbaka till soppan, så det enda jag inte tyckte om var att potatisen var oskalad...OCH det är ngt jag inte klarar av, så uch. Så jag fick plocka upp potatisana ur tallriken å skala dessa =) he,he... Men smaken var god, dock med mjölk i, så jag tog en tablett. Tyvärr hjälper de inte så mkt så jag är ganska gasig redan nu ikväll.
 
 
Vikten;
Många gånger fastnar vi må att mäta våra resultat på vågen. Och när vikten inte förändras, eller när man går upp i vikt är det väldigt lätt att man ser det som ett misslyckande och tappar motivationen.
Jag har inte vågmässigt minskat så mkt i vikt under 5:2, men jag känner mig smalare och trivs bättre med min kropp som är mindre "bullig"
 
 
 
Här kommer några punkter som du kan mäta dina resultat på, utan vågen:
  • Gör ett eget album med före & efterbilder. Roligt att ha i framtiden men ger också en tydligare överblick på hur din kropp förändrats till det bättre! Den enda du ska jämföra dig med är ändå dig själv.
  • Att kläder som tidigare för var små/stora börjar helt plötsligt passa!
  • Att lyckas att korta ned din löpar runda med flera minuter, eller orkar hålla tex plankan några sekunder ytterligare
  • Att orka lyfta tyngre vikter om du styrketränar eller orka fler antal repetitioner på samma tid
  • Måttbandet visar plus/minus på de ställen som du önskar att förändra!
  • Att lyckas avstå skräpmat/fika när andra i din omgivning äter det, och välja val som är bra för dig.
  • Att andra uppmärksammar dina resultat!
  • Att börja känna hur man mår så mycket bättre än tidigare - mer energi, starkare, gladare.
  • Att utvecklas. Du känner dig starkare, träningen har gett resultat i form av att övningar som du tidigare tyckte var supertuffa klarar du nu utan några som helst problem!

 

 

När jag känner mig ur balans vill jag gärna meditera. Det finns ingenting som läker en inifrån och ut som meditation gör. Det är det bästa du någonsin kan göra för dig själv. Prova meditera du också och upptäck dess fantastiska fördelar! Jag insåg ganska snabbt att genvägen in till mitt inre, går via meditationen.

 

 

“Meditation  brings wisdom; lack of mediation leaves ignorance. Know well what leads you forward and what hold you back, and choose the path that leads to wisdom.” - Buddha

 

 

Meditation är en psykisk och kroppslig teknik som innebär att man kombinerar fokusering, koncentration och avspänning. Att lyssna inåt. Det finns mängder av olika former av meditation men tanken är att man ska stilla sitt sinne, bli mer harmonisk och verkligen ge insikt i vad man är. Ordet meditation kommer från  latinets meditare, som betyder att föras mot mitten, mot centrum.

 


Hur gör jag? Det kan gå till på flera olika sätt eftersom det finns flera olika meditationstekniker. Man kan sitta i olika meditaions ställningar/positioner. Personligen sitter jag i lätt meditationsställning (se ovan) och fokuserar på att sitta stilla och avspänt med slutna ögon samtidigt som jag koncentrerar min uppmärksamhet och mitt medvetande på mitt inre. 

 

Man kan också fästa sin uppmärksamhet på delar av kroppen sk. chakras/kroppens olika energifält vilket kan underlätta om man är nybörjare.

 

  

Efterhand som man lär sig att stänga ute alla tankar och ljud kan man uppleva helt otroliga känslor med meditation. Under själva meditationsfasen brukar jag uppleva det som att man befinner sig i stadiet mellan sömntillstånd och medvetandetillstånd.

 

Du hör allting, men det känns så långt borta. Och hela kroppen är fullkomligt avslappnad. Det är nästan som att man svävar inuti sig själv. Man blir lixom degig i kroppen.

 

Jag brukar föreställa mig härliga färger och former och ibland även energier (chakras) som passerar genom hela kroppen. Eller följer med i andningen som andas in i hela min kropp och sen långsamt ut igen, beror på hur jag känner för dagen.

 


Var noga med -Att du har tyngden på sittknölarna i baken -Att din ryggrad är rak -Att bröstet är framskjutet, stolt ställning -Håll hakan lätt indragen mot bröstet så att nacken sträcks rak -Gärna om dina knän är lägre än höftkulorna, lägg eventuellt en sittkudde under baken

 

 

Nu lite Tv och sen sova, är trött,trött idag.

 

 

Ett tips är att hitta dig ett yogapass på nätet. prova dig fram.
 
Meditation:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lhjE2fktlaQ
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=Y0zkwA6YvUA
 
Yoga mot vikt nedgång för dig/ Weight loss Yoga for Beginners
 
 
Det finns massor att kika på.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0