Ett tjusigt par

Sen två veckor har vi nu ett par som hälsar på i lillhuset på gården. En vacker och stilig man med sin lilla, dock inte lika färgstarka maka. Ett par av familjen domherre är nu i vår röda vackra fågelholk. Det är jättetrevligt att se dom från köksfönstret.
 
Det som är underbart med vårvinter är just då fåglarna återkommer, vilket även kissarna tycker. Dom sitter gärna och tittar ut på dom i fönstret.
 
Domherren livnär sig på frön, bär och lövträdsknoppar, men i viss utsträckning även av insekter. Den är en av Sveriges mest kända fågelarter eftersom den så ofta visar sig vid våra fågelbord under vintern.
Men könsfördelningen är ju lite föråldrad. Honan bygger ett bo av kvistar och rottrådar, som hon oftast placerar på några meters höjd i en liten gran eller i en enbuske.

Undrar om det är pga Jenny Nyströms målningar av den fina fågeln som gör mig så glad varje gång jag ser en domherre? Tycker verkligen om denna fågel =) Är så glad att den hittat till vårt lilla fågelbo med mat.
 
 
 
Så fina!
 
 
Ikväll blev det åter en lugn hemmakväll med Games of Thrones, och så lite tv.=)
 
Imorgon måste jag be min sambo byta mina vinterdäck på cyckeln till sommardäcken. Det är ju mest bart på vägarna just nu =)
 
Det blev också en ny fin säng åt sonen idag. =) Bra investering. Dom valde en 160x200 säng, och tror det var ett bra val då dom har ganska litet.
 
 
 
Nu natti natti.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carina

Fin bild:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0