ÄR det valår i år,Något för tidningen?

Sjukt, den Svenska sjukvården idag... Vart finns ansvaret, vart finns hjälpen? Dagens sjukvård är så otroligt dålig då det kommer till de som har det jobbigt.
Under 22 år minst har min mkt älskade systerdotter haft sin sjukdom, då var det Psoriasisartrit (PsA) som är en ledinflammation och svår reumatism har jag för mig, (nu har jag inte kollat upp all fakta) I år firade hon sin 40 års dag på sjukhuset.
Själva PSA/ ledinflammationen behandlas utifrån svårighetsgrad med antiinflammatoriska läkemedel, kortisoninjektioner eller antireumatiska läkemedel.
 
Detta har då lett till att skelettet försvagats, så hon (systerdottern min) Har brutit benen flera ggr och för nu flera år sedan bröt hon återigen sitt ben, opererades men det blev inte bra. flera behandlingar med penicillin, mm mm
2011 i november konstaterade dåvarande läkare som trodde att det hon har i knät är en skada på menisken. Alltså inget som går över och kräver antagligen operation och lång rehabilitering. I hennes fötterna har hon avslitet ledband på höger fot samt artrosförändringar i båda.
Och har nu väntat flera år på att få en ny knäled och kanske skulle hon få operera nu under hösten 2014 efter åratal på kryckor och ett totalt vanställt ben. Men i fjol innan hon även då skulle få operera hamnade hon på sjukhus då tarmen spruckit och det höll på att kosta henne livet. Nu har hon haft stomi under ett helt år och ett tarmbråck nu ovanpå detta.
 
Att få ett bråck efter en stomioperation är en vanlig komplikation. Sitter det vid stomin så kan det också påverka tarmtömningen, den kan bli oregelbunden och tarmarna kan vrida sig och det kan bli infektioner, vilket NU har hänt.
 
Pga medicineringen för hennes sjukdom har detta utarmat hennes normala funktioner, för att själv kunna läka och tillfriskna. Kroppen är så preparerad att den inte vet hur den ska läka sig själv vilket gör att kroppen istället attackerar sig själv. Hon behöver en operation men ingen läkare vågar ta ansvaret, då hon har så dåligt läkkött och kroppen inte svarar på medicinerna längre.
 
Så mkt som 15 % av alla patienter på svenska sjukhus har hamnat där p.g.a biverkningar eller av felaktig medicinering. Och I USA dör dubbelt så många av läkemedelsbiverkningar än i trafiken, mer än 100 000 människor varje år. Vem har ansvar för vad läkarna förskriver, de behandlingar som görs och är man som drabbad rättslös? Vem representerar alla som på något sätt skadats av vården?
 
Enligt Socialstyrelsens beräkningar skadas varje år ungefär 105 000 patienter i Sverige. Av dessa får cirka 10 000 bestående men och 3000 dör. Skadorna genererar mer än 600 000 extra dagar på sjukhus.
 
Från den 1 januari 2011 infört en patientsäkerhetslag(2010: 659), vilket har medfört att vi som enda land i världen tagit bort det vårdrättsliga disciplinansvaret.
Anmälan ska numera göras till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. En anmälan dit är verkningslös och går inte att överklaga. Hela systemet är ett hån mot patienterna och allt vad patientsäkerhet innebär. Nej, återinför det vårdrättsliga disciplinansvaret!
 
Det finns en irritation över hur media beskriver vården. I annonstidning från Svenska läkaresällskapet, Framtidens hälso-& sjukvård, uttalar sig vice ordförande i Svenska läkaresällskapet Kerstin Nilsson oh säger att ”en negativ mediabild kan på sikt undergräva förtroendet för vården”. Öhh... menar du. Är det inte dags att låta statsmakterna ta itu med medias rapportering om vården?
 
Hur ska vi "vanliga" patienter kunna stå upp mot denna makt som vården idag har?
 
Min systerdotter kämpar år ut och år in för att få tillbaka ett något sånär liv igen. Vem ska hjälpa henne då sjukvården inte kan? Vem bär ansvaret för att hon ska bli bättre?
 
Och till råga på allt eländes elände tycker Försäkringskassan att nu har hon ju varit sjukskriven sina dagar och borde återgå till JOBB!!!
Uppriktigt. Vad FAN händer med detta samhälle? Borde det inte vara nog snart?
Försäkringskassan då är det inte frågan om den store som slår på den lille, utan om en jätte som slår på en som redan är sjuk och svag och redan ligger ner.
 
– Det som också är oroande är att de försäkringsmedicinska rådgivarna nu ska ta över all utbildning av läkare och handläggare, allt ska vara styrt från Försäkringskassan centralt.
Det liknar en uppfostringsanstalt där läkare tvingas rätta sig efter nytt beslutstöd och nya riktlinjer som många gånger saknar förankring i verkligheten.
 
Är det VAL i år, så borde politikerna vara lite mer rädd för hur vård, omsorg och hur försäkringskassans metoder ser ut idag. Det är KATASTROF!
 
 
Pratade med systerson ikväll, ja...vad finns det att göra? Lider så med henne att det är svårt att vara positiv och glad då hon ständigt finns i mina tankar, och jag vet aldrig riktigt hur hon mår. Varför är livet så orättvist? Jag läser och hör ofta att man får inte mer än man klarar av? men ska hon aldrig få njuta av livet, det borde ju bli ljusare...eller?
 
 
Sänder dig gumman allt ljus och all värme jag kan på avstånd. älskar dig och önskar av hela min själ och mitt hjärta att det ska vända och bli bättre.
 
 
 
 
 
 
 
Dagens Tänkvärda:
 
Att misslyckas betyder inte att jag ÄR misslyckad. Det betyder att jag inte har lyckats ännu och lärt mig ngt på vägen dit.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0