Ljuva sommaren

Underbara varma sommaren är äntligen över oss, å tacksamt pustar å stönar vi över VÄRMEN? som vi nyss frågade efter och pustade över kylan, regn å allt vad det nu var.
Iaf är den HÄR nu, denna underbara årstid, å ja...jag har semester =) Tänk att jag fick semester denna underbara vecka! tack!
 
Under mina unga dagar tänkte jag alltid sommaren som Timotej schampos reklam, den evigt blommande sommarängen med blommor och blomdoft i mitt hår.
 
 
Vet inte om ngn kommer ihåg reklamen som bombarderade oss på 70-80 talet?
 
Igår var vi i stugan och jag städade hela stugan, dammtorkade överallt, putsade fönster dammsög golvet och mattorna å möblerna åkte ut, våttorkade golvet och allt doftade av ren såpa =) sen bar jag in allt igen och njöt av allt var klart
 
Svetten rann och det var en helt underbar solig dag. Var tvungen att smörja in oss i myggmedel då knotten var som galna. Men jag var smart och satte vatten i vår stora bastu balja, där vi kunde gå ner på bryggan å blaska av våra svettiga ansikten emellanåt.
 
Jag grillade lax, majskolvar å stekte potatis, hade förberett sås som jag värmde. till detta morot å vatten Mums!
 
Sambon oljade altanen, efter att han dammsugit denna från barr å skräp, allt blev såå fint.
 
Vid 17.00 gick jag ner på bryggan. där "badade" jag stående på bryggan, tvålade in min svettiga kropp och hällde älv vatten över mig i mängder från topp ner till tårna. Så fantastiskt underbart skönt. Blev som en ny människa.
 
Så sommardofterna för mig är mer, såpa, svett, myggmedel å älvvatten i håret... inte alls timotej =)
Men jag är mkt glad ändå... att tvätta håret varje dag vet jag också idag att det inte är så nyttigt.
 
Idag har vi också varit i stugan. Sambo och svärfar tog mig på allvar (för en gångs skull) och det badkar vi hade stående bakom vedboden kom fram i ljuset. Bad om en ramp/ställning runt ikring detta kar och det byggde dom idag. TACK fina ni.
 
Så nu kan jag snart bada utomhus i badkaret i stugan, toppen fiffigt.
 
Tror dock jag bränt mig lite idag. Somnade en liten slummer ute på bryggan, där det svalkade så skönt å vips kom sambon å frågade om vi skulle äta idag? Visst.
Idag blev det grillade burgare med bröd.
 
ännu en svettigt underbar sommardag.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0