Herrejumala...

Vilken god gorgonzola sås jag gjorde till den grillade middagen idag...den var mmmmmmmmmmmmmmmm.
 
Å så var det, detdär med muffinmage.
Nu har jag läst, jag läser en hel del om kost och livsstil om ni inte anat detta. Iaf om man SOVER dåligt som jag gör i min nuvarande säng kan det påverka kroppen genom att bukfettet lixom klamrar sig fast och aptithormonerna kommer att försöka locka mig att äta mer mat. Så viktigt att sova gott så inte kroppen är stressad och lyckas lura till sig extra kalorier.
 
Nu är det ju inte endast kost och sömn, stress å dyl som påverkar utan även att man tror på sig själv, dvs självdisciplinen och viljestyrkan. har man dessa inom räckhåll är det ju lättare att vinna mot fettdepåerna.
 
Vi kvinnor ska ha ett midjemått på max 80 cm, vilket inte stämmer på min muffinmidja och troligen aldrig gjort. Men mellan 80-88 är man redan i riskzon för hjärt-kärl sjukdomar. Dvs oavsett längd som inte har med midjemåttet att göra.
 
Ett bra tips som håller är just att äta långsamt, vara medveten om det du äter och känna smakerna. Det är ett av mina problem, kan jag villigt erkänna. Jag äter på tok för snabbt och får verkligen försöka stoppa mig från att bara skyffla i mig maten.
Jag tycker ju om mat, och borde kunna njuta bättre av den. Min yogalärare Viveka sa att man skulle tugga varje tugga mellan 35-40 gånger...hm...ett mkt bra sätt men otroligt svårt då man slänger i sig mat som jag gör.
 
Kroppen hinner ju registrera det du äter på ett helt nytt sätt, samt att du hinner känna av att du är mätt...innan du ätit på tok för mkt av bara farten. Bra kryddor i maten kan också hjälpa till att känna sig mättare än om maten känns smaklös.
 
 
Idag fick jag troligen det finaste Morsdagskort som finns av min son. Jag fick ett diplom för att jag som han Mor fått högsta betyg i följande ämnen; Stöttat honom, väglett honom, hjälpt honom med städning, ekonomi, skött om honom vid sjukdom, väglett honom, pushat honom samt varit tålmodig, gett honom värme och kärlek.
 
Tack min älskade son, det värmde mer än ngt annat.
 
 
 
Ledig imorgon, hoppas kunna gå en runda på vaukaleden. Blir ca 6-8 km. Nästa vecka ska vi ha vårrus med jobbet.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0