Past sweet weekend

Ja, nu är det ett faktum. Steg verkligen in i farmorsrollen denna helg, ljuvligt och sömnpåfrestande, haha.
 
Fredag hade vi beslutat att lilla barnbarnet Nemi skulle övernatta hos farmor dvs hos mig då. De kom med guldklimpen, skötväska med mat, napplaska, blöjor, tvättlappar, nappen, nallen, ombyten och inte glömma lilla pyjamasen =) har sett fram emot att få rå om guldklimpen.
 
Hastigt åkte jag å handla och gjorde mat innan föräldrarna lämnade över ansvaret för sin lilla dotter till mig, myyys.
 
Fick även instruktioner nedskrivna, noga och ansvarsfullt av föräldrarna =) Det är bra då man lånar, så man slipper ringa för varje fundering.
 
Kvällen gick bra, tog först en promenad med lillan, sen lite mat och blöjbyte för att så byta till pyjamasen =) så underbart söt den lilla är. Men så här kollrigt barnslig är kanske alla som får ett litet barnbarn i sina armar å få rå om henne helt själv. 2 månader är hon nu, den lilla.
Sen lite små joller med henne i soffan och mys. trött liten somnade sen på farmors bröstkorg, åhhh, snoza på en så fin tös är som crack =) får inte nog.
 
21.30 vaknade hon till lite så jag skulle ge henne mat för natten, då åt hon bara 30 ml, hmm. Iaf så sov hon till 03.20 och då gav jag henne mat igen, å trollet somnade gott om, efter mat och byte av blöja.
 
Själv hade jag svårt att sova under det tunga ansvaret, lite nervös att hon inte skulle andas, vaknade jag flera ggr och var upp och tittade till knytet som snusade ovetandes om farmors oro.
Ca 07.30 var baby Nemi vaken igen och åter dags för mat och ny blöja och joller prat i all dess djuphet med farmor om livets stora frågor.
 
8.30 var vi så ombytta från pyjamas till dagens outfit, kattbody och byxor, ute sken solen så vi var modiga och tog en vauka promenad på 1,20 h. Nemi snusade och njöt av vädret och farmor tog lite bilder på allt detta vatten som bara stiger. Det som förr var torrlagt är nu under vatten, ja inte allt men mkt.
 
 
Nemi har pappas gamla sparkdräkt idag
 
 
Då det nu blev så fint väderunder lördagen så beslutade vi att åka till stugan. Så vi packade ner lite mat och begav oss dit. tyvärr var sambon tvungen att fortsätta bygga tak på vår entré, tillsammans med svärfar så han blev hemma.
 
Jag, son med familj njöt av vädret i stugan, där vi grillade mat, spelade krocket (länge sen jag gjorde, men köpte ett i onsdags då jag var till Arvidsjaur) bus kul, lilla Nemi sov i barnvagnen till och från.
Sonen provade sitt luftgevär och slängde lite med kastspöet, då det även är mkt vatten i stugan.
 
Då det var dags att bryta upp, och guldklimpen inte hade kvar mat åkte vi hem. sonen ville dock gärna vara kvar så jag erbjöd dem att sova över och jag fick låna Nemi ännu en natt. Vi åkte hem och provianterade, sonen körde moppen dit och jag skjutsade Mamma Malin tillbaka, och Nemi stannade hemma med sambon en stund.
 
Återvände och vi gick ut och gick en kvällspromenad, och 22.00 var det dags för ny mat, sen sova, 02.15 mat , ny blöja och sen sova, 05.30 mat och blöjbyte och mer sova.
Själv hade jag sån jäkla värk i min axel, så jag fick inte mkt sömn alls. Sambon var borta och kom hem sent. Jag har inte sovit många timmar i natt , puh. Men inte alls pga guldklimpen, för trollungen har skött sig så bra och bara varit go och glad.
 
 
Fick några timmar efter sista matningen, men 08.40 steg sambon upp och då kunde jag inte sova längre, steg upp och gjorde iordning för mat åt lillan, pratade i telefon med Mor en stund. Sambon hämtade då lillan som börjat vakna och tog den klara maten och gav henne så jag kunde avsluta samtalet med Mor.
 
 
 
Nemi i babysittern, så fin =)
 
Sen lite ombyte, farmor åt frukost och Nemi satt i sin babysitter på köksbordet och höll mig sällskap. packade ner alla hennes saker, bredde mig en macka som jag tog med + varmvatten till Nemis mat och körde till stugan. Idag var det en mer mulen dag, så vi var inte så länge.
Barnen hade sovit ganska bra, nu har dom ju fått vila upp sig lite och har nya friska tag att ansvara för guldklimpen.
 
 
Mkt vatten i stugan, vår brygga höll på att smita ut till havs =) och rensbordet får man vada ut till.
 
 
 
Sonen ringde på kvällen och sa att hon inte sovit mkt alls sen de kom hem och hon hade varit ledsen den lilla. Jag tipsade om en kvällspromenad i vagnen, så sonen skulle ev ta en sådan.
 
Nä, nu lite Tv och hoppa i säng. Imorgon blev det 9-13 jag ska jobba.
 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0