Sommar blues

Markoolio sjunger "ingen sommar utan regn" men...vi har verkligen fått smaka på just den sommar blusen i regn.
 
I helgen har vi multiumgåtts med barnen och barnbarnet =) Fredag vart det grilla och igår lördag hade vi kräftpremiär. Jag älskar kräftor, så gör också min son och som tur är Malin också. Min sambo däremot är mindre förtjust så han höll sig till räkor, men det spelar ju mindre roll.

 
Jag hämtade Nemi ca 11.00 hos barnen och vi gick vår runda på 1 timme, därefter gick vi till mig. Nemi sov tungt så hon låg kvar i vagnen. Själv bakade jag en lökpaj, gjorde en sallad och la upp kräftorna, och räkorna dukade och så var det bara runt 14.30 att invänta barnen för att njuta av maten.
 
De kom och vi smaskade och åt, lilla Nemi sov ända till i slutet och hade då sovit hela 3 timmar. Malin bytte på henne och klädde henne i festklänningen för dagen. Som Malin inhandlat då vi var i Piteå sist. Den var lite stor då, men på två veckor drygt har lillan hunnit växa i den och den passade så jättebra med vita strumpbyxor med rysch på lilla rumpan.
 
 
Kräftpremiär.
 

Kräftor, räkor, ägg, lökpaj, grönsallad
dryck; ramlösa, cola och sambon öl.
 
 
Den vackraste på festen var förstås barnbarnet, Nemi
 
 
 
Söt så det går inte beskriva
 
 
 
Trivs i sin babysitter och vill gärna vara med. Därför får vår prinsessa sitta på bordet så hon ser oss.
 
 
Rap dags i mammas famn och pratar med pappa
 
 

Pappa säger så många konstiga saker =) lyssnar intressant.
 
Solen sken till och från igår, men värmen som de lovar verkar inte riktigt vilja komma.
Även idag söndag är det en fin solig dag men +13 är väl inte så svettigt, och det fortsätter att blåsa.
 
 
Sommaren som aldrig riktigt nådde fram är det iår.
Saknar sommarvärmen som gör hela grejen med sommar, att man vill bada, sova i stugan, vara ute i shorts, sitta ute och äta de flesta måltiderna, påta i rabatterna där nu blommorna nästan gett upp, ute och cykla och vandra i skog och uppför fjälltoppar.
 
Lekfullheten kom aldrig fram iår som den gör vid sommarvärmen annars.
 
Känner en viss bedrövelse i att hösten redan knackar på och sommaren som skulle fylla mina energier är på väg att tyna bort =(
 
Tur att Nemi finns som ger mig glädje och hopp om att orka med hösten mm.
 
 
Det som känns tungt är då man inte mår så bra, för min del är att jag har svårt att bli av med den extra vikt jag lagt på mig då jag varit sjukskriven. Trots mkt motion och bra kost, så sitter kilona fast. Det stör mig enormt. Ok om jag nu bara satt i soffan som en soffpotatis, men så mkt som jag går och håller på borde ju kilona ge sig?? eller...
Hade ju hoppats att bli av med några kilo under hösten iaf, så jag kommer mig i några kläder =( Igår beställde jag ett par dyra jeans, å då baske mig är det bara att de där elaka, efterhängsna kilona försvinner...basta.
 
Nä, nu lite smoothies och sen en promenad.
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0