Höga höjder

I en lägenhet med ljusa färger skyndar vi alla för att bli klara. Jag har en snygg klänning och mitt hår är numera kort. Avd. chefen eller vad jag ska kalla henne ropar och frågar om alla är där för genomgången. Min vän ropar också till de andra, och jag öppnar en dörr bredvid mig och säger åt henne som står där att komma ut.
 
Så, då står alla där och vi får vårt uppdrag. Kommer inte ihåg vad det är men likt de andra skyndar jag omkring, tar min bruna mocka skinnjacka och de enormt höga klackskorna - vilka höjder.
 
Jag kikar en sista gång i spegeln, tar borsten i badrummet och borstar håret så det står ut åt alla håll. Vi rusar ner för trapporna och jag förfasas över att jag måste gå i mina högklackade skor, som är så höga att de känns som styltor.
 
Min klänning kändes enkel men dyrbar, lätt pastellmönstrad med stora knappar från urringningen som satt rätt högt och ner över bysten. Den kändes lyxig och den satt så bra.
 
Det var min dröm som jag vaknade ifrån i morse. Min tanke då jag vaknade var, vilken stress, vilka klackar -stackars de modeller som måste sätta sin fötter i såna mördarskor. Som modell är det ju ett jobb att anpassa sig till designers nyck om hur denna vill presentera ett plagg. Jag har ju så jordnära färger och rundlätt figur =) så nä, modell är ingen dröm för mig, haha å nej -det har aldrig varit en dröm, heller.
 
Sj har jag väldigt svårt att gå i höga klackar, ser inte riktigt vitsen med det heller. För inte får man en snyggare gång om man nästan får svindel och svårt att gå normalt. Sen får ju fötter och ben en onormal tyngdpunkt.
 
Visst tycker jag klackar i lagom höjd är snyggt, inte för det. Men sj står jag gärna på jorden.
 
 
 
 
Nu blir det lite te och sen ut och gå en timme. Idag är det finfint väder, bara -8 grader så idag bär det iväg ut.
Svärfar tittade förbi, har tyckte jag skulle vänta med promenad eftersom det var oplogat efter nattens snöfall. Så då tar jag det lite senare då.
 
Igår gjorde jag en gryta, så jag fortsätter med detta. Att göra grytor till festen, som sen fryses ner och jag tar med dom till kusten då jag åker dit.
Syr även på svärfars jutetunika också, den blir ok. Jute är ju inget "tyg" som är så lättsytt, men men, han får då en tunika till festen. Därefter syr jag en till systerson Johnny, som även han tyckte det räckte med en billigare variant =)
 
 
Motivation?
Tror det är viktigt att veta, att träning hur lite du än rör dig är den träning som blir av som gör att du känner av den.
Börja fem-femton minuter åt gången, men fem dagar i veckan. Nästa vecka öka på med fem minuter. Eller jogga två varv runt kvarteret. All träning är bättre än ingen träning, det är faktiskt inte svårare än så.
 

Sedan måste man faktiskt inte alltid förknippa träning med vikt, det viktigaste är att komma igång så smått med träningen och fokusera på den.
Inte samtidigt bestämma sig för allt det andra så som att banta, slinga håret, lära sig spanska, bleka tänderna och detoxa en massa konstiga juicer.
 

Motivationen är egentligen oväsentlig, om jag sitter och inväntar den, så blir det aldrig av att träna. det är helt enkelt bara att göra, bestämma sig att nu är det så och så kommer motivationen också igång. Då du kanske känner dig piggare, starkare av det du faktiskt utför.
 
 
 
 Måste vi avstå det vi tycker om i livet, då vi tränar?
Nä, jag tror inte på det. Om du nu inte tränar stenhårt för en tävling eller dyl.
I dagens samhälle finns det sällan utrymme för en skönt gymbesök på ett par timmar med efterföljande bastu. Men vi vill ju så himla gärna och så drar vi igång hela karusellen på full speed.
 
Utesluta inte livets gosaker. Visst kan du gå på fest i helgen fastän du tränar, se bara till att planera, kanske träna i en kvart eller så innan du drar på dig festblåsan. Har du planerat att ägna lördagskvällen åt film och popcorn, så gör det. Men ta gärna en rejäl promenad innan. Du kommer ju kunna göra alla de där andra sköna sakerna också. Bara efteråt.
 
 
Jag tror att om man är sund i sina tankar, planerar och tänker först så ska man inte ta bort det goda i livet, varför leva då?
Ät god mat för din kropp, och låt bli det där söta till speciella tillfällen istället.
 
 
Om jag ska öka mitt flås, så behöver jag utmana kroppen med lite intervall träning, då jag känner att jag kommit en bit. För att få maximal effekt på flåset behöver jag så hålla i gång 30 minuter i sträck, utan pauser. Efter det planar uppbyggnadsarbetet ut. Om jag tränar kortare tid har jag inte fått ut maximal effekt. därför är intervall bra, man kör hårt och så har man lugnare perioder. Växla mellan 1 minut spurt och 2 minuter lugnare tempo.
 
Effekten av intervall är; Jag orkar mer, immunförsvaret stärks, förebygger högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar och mår bättre. Dessutom minskar midjemåttet snabbare!
 
 

För att minska min vikt behöver jag fixa till ett minus på kalorikontot. All rörelse och allt jag gör ”kostar” kalorier.

Genom att gå i genomsnitt 30 minuter (3 500 steg) mer än jag brukar per dag hamnar jag då på minus 500 kalorier dagligen. Jag kan antingen gå 30 minuter i sträck eller dela upp gå-tiden i småintervaller. Allra bäst effekt får jag om jag lägger in 2–3 konditionspass per vecka, förutom vardagsmotionen =)

Så, strax blir det ut och gå =) så, gör som jag börja promenera och kanske med inslag av intervaller.

 

 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0