Isande upplevelse

 Isande, bitande härligt udda och tillfälliga Hotell

 
Jukkasjärvi Icehotell, bild av Martin Smedsén
hemsidan; http://www.icehotel.se/
 
och denna vackra också från Ice hotell Jukkasjärvi (som jag inte besökt)
 
 
Bild av;  Christopher Hauser
Hemsidan; http://www.icehotel.se/

 

Idag var vi och kollade in och jag tog lite foton av Arjeplogs iceigloo hotell. Har ju aldrig varit till ICEHOTEL i Jukkasjärvi som är världens första och största hotell byggt av snö och is och är en liten by högst upp i norra Sverige med 1100 invånare och cirka 1 000 hundar.

Iglootel, som det då heter i Arjeplog är ett hotell helt byggt i snö, men först byggdes det år 2013 i Abborrträsk och skapade så ett snabbt intresse runt om i världen.

  

Vi gick en rundvandring i det kalla isiga hotellet och sambon ångrade att han inga handskar hade med sig. Trots -5 ute kändes det ändå kyligare inne i det snörika och isiga hotellet.

Det snöbyggda hotellet är utsmyckat med hjälp av is och belysning och där du kan övernatta på renskinnsbädd och bada jacuzzi i en igloo.

 

 

Iglootel har utsmyckats av tyska konstelever, som använt sig av snö, is och belysning.

Hotellet har långa gångar och fina mönster i väggarna av snö. Där fanns även en ute plats med gas murrikka och bastu. En bar i mitten av hotellet och krypin om man ville sitta kring eld eller is soffor med renskinnsfällar för att vila sina ben på.

 

Meningen med Iglootel är att locka fler turister till detta unika att kunna sova i en igloo liknande miljö. Själv föredrar jag värme i hotell så jag tror inte jag har ngn större lust till övernattning i den kylan. Men visst väcker det ens nyfikenhet och vackert är det definitivt. Men ack för kyligt för min själ att vilja sova i.

 

Då det gäller turism så är det ett utländskt företag som identifierat en efterfrågan på resor till Sverige och Lappland och den subarktiska miljön i Arjeplog är ju väldigt intressant. Ibland behövs det internationella ögon för att se affärsmöjligheterna i besöksnäringen i regionen. Efterfrågan är ju det som väcker affärsidéerna antar jag.

 

Själv hoppas jag ju att yogan ska bli mer efterfrågad, kanske i ett ishotell?? Hade varit häftigt, men lite kyligt förstås.

 

Mina egna bilder, tyvärr tog mitt batteri slut i kameran =(

Entré bild, där innanför dörren stod denna is koloss.
 
 
 
 
Vacker mönster på väggarna och inbjudande sittplatser, brrr
 
Skulle behövt en sån där kubbe själv...
 
 
I alla "rum" var det fina mönster på väggarna, här i en matsal
 
 
 
Nedsatt i golvet var detta, fiskar. Givetvis inga levande, men förvånansvärt äkta såg det ut och lät.
 
Jag vågade inte kliva på detta, men då man gjorde så knarrade det som när man går på is i riktigt kall kyla.
 
 
Långa slingrande is korridorer till olika hotellrum, vackert mönster med belysningen som lyste igenom ismönstret
 
 
 
 
Mysig liten hörna att vila sina trötta ben vid.
 
 
Övrigt idag har jag varit ute och gått en timme och nu kl. 15.00 börjar det att skymma för kvällen/natten.
Jag drömmer mkt om bröllopet, är nog rädd att jag ska missa eller glömma något. Drömmen i morse handlade om att vi låg och vilade, höll på att missa vigseln och jag försökte väcka sonen, sa att vi måste skynda oss.
-Kanske jag måste ringa och förvarna om att vi var sena... for det i drömmen.

Stress är inte kul, jag är nog mest rädd att misslyckas, rädd att något ska gå fel att jag inte hinner och att jag glömmer något. Vill så gärna att det ska bli en fin minneshögtid för Sonen och hans Malin.
 
 
Jag har sytt färdigt svärfars dräkt för vikingafesten, det känns bra. Är dock orolig då varken jag eller sonen fått våra beställningar av kläderna. Enl. mailsvar ska jag få mitt paket med kläder imorgon måndag, detta hoppas jag då på. Ska sy även en dräkt till Johnny =)
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 Håll dig varm i en mjuk behaglig famn, om du finner någon.
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0