kunskap

Igår hände det inte mkt här hemma på våran gata =)
Jobbade, var ganska lugnt ändå på jobbet trots att vi var en kort. Mindre barn och en bra dag helt enkelt.
Kan uppleva att strävan efter pedagogik och målen vi ska uppnå vattnas ut, då enbart pedagogiken omfattas av några få och inte hela arbetsplatsen. Men vad vet jag, en simpel barnskötare? =)
Lämnade in ett förslag till förändring till vårt torg, som under hela min arbetstid där inte skett ngn verklig förbättring av. Men vad jag redan visste är ju att det är otroligt svårt att få med sig människorna till förändring på min arbetsplats. Man slår ner på förslagen som kommer in men man har inga egna att erbjuda, tragiskt.
 
Det förslag jag lämnade in var ett förslag som skulle passa alla åldrar, men det togs inte emot. Kan ju bara hoppas att jag väckt några tankar, så folk börjar fundera kring detta. Iaf för våra barns skull.
 
Cyklade hem efter arbetsdagen och vi käkade vid 16.00. Tanken var ju att kunna grilla, lixom premiär. Men nä, det kändes inte lockande då vädret var kallt och kyligt. Får flytta fram premiären helt enkelt.
 
Det blev Tv film med Martin Beck och Gunvald =) t.om två filmer med dem.
 
Läste några bra tips fån livsmedelsverket som de rekommenderar oss att följa.
 
 
*Öka vardagsmotionen Förvisso inte ett kostråd, men Livsmedelsverket uppmanar också till att röra på dig mer i vardagen. Lägg in mikropauser i din dag då du reser på dig och gör några rörelser. Promenera varje dag, skippa hissen och försök att få med dig andra på motionsutmaningar, till exempel en stegräkningstävling.

Läs mer: Hitta träningen som passar DIG – så gör du!


* Jämför dig inte med andra.
Hur många kalorier du behöver beror på många faktorer, såsom ålder, kön och aktivitetsnivå. Hitta din egen energibalans!

 

* Ät långsamt. Kasta inte i dig maten, utan njut av att vara närvarande när du äter och tugga noggrant.

 

* Stå emot suget. Självklart ska du äta när du är hungrig, men försök att motstå impulsen att stoppa något i munnen så fort du blir lite sugen.

 

* Anpassa tallriksmodellen. Rör du på dig mycket kan du unna dig mer pasta och ris. Har du en mer stillasittande livsstil byter du ut dem mot mer grönsaker.

 

* Dra ner på alkoholen. Öl, vin och sprit innehåller mycket kalorier – två stora starköl motsvarar en hel måltid! Drick hellre lite bubbelvatten till maten och spara alkoholen till speciellt festliga tillfällen.

 

* Skriv en matdagbok. Få koll på hur du faktiskt äter genom att skriva en matdagbok.

 

* Vänd dig till vården. Har du speciella kostrestriktioner eller allergier? Prata med en läkare eller dietist för att ytterligare individanpassa din kost.

 

*Håll igen på godis och andra sötsaker, söta bakverk, glass och desserter. Framför allt sötade drycker är dålig för hälsan, då de innehåller stora mängder socker och kalorier som inte ger någon större näring eller mättnad. Du behöver inte sluta helt med sockret, om du inte vill, men spara det till speciella tillfällen i måttliga portioner.

 

Kruxet kan jag då avsluta dessa bra tips med är just detta med måttlighet då man är sockerberoende, alkoholberoende eller dyl... Man klarar inte av måttlighet. Får hjärnan tag i sockret eller ölen (eller vad man nu stoppar i sig vid ett beroende) så tar just beroendet över och det är svårt som F..n.. att kontrollera detta.

Så när det kommer ut ngt för detta, ngt medel, ngn tablett el dyl, då kanske vi kan börja snacka måttlighet. Annars är det AVHÅLLSAMHET som endast fungerar vid beroende.

 

Idag är det iaf en ny dag, med växelvis snöande utanför fönstret, så idag blir det väl pyssel i huset som får styra denna dagen.

 

 

 Är det vår nu matte?? undrar Chanti.
 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0