Omöblering

Hejsan, hejsan! Ja, nu måste jag göra ett litet måndagsinlägg, så här bara.
 
Igår söndag började grå men ljusnade och blev en riktigt fin dag. Inte för att jag tog mig ut att promenera som min tanke var på f.m,  utan jag skjutsade iväg sambon för att laga sin pickup.
 
Kom hem och skulle göra iordning i gästrummet, som mer eller mindre bara blivit ett slit å släng rum, stökigt och bra att lägga dit tvätten då jag inte orkat lägga in i skåpen direkt.
 
Så, ensam hemma och då slog det mig att jag vill förändra detta rum. Som jag skrev innan så snarkar ju sambon väldigt högt och mycket, vilket irriterar väldigt då jag måste vara pigg när lilla Nemi är här. Dvs inte kul att inte få sova pga sambon när man sköter barnbarnet =) å då barnbarnet sover gott.
 
Så, jag började fundera hur jag skulle möblera om, men att möblera om med en dålig axel...var väl inte ngt jag bör göra. Så då frågade jag sonen och sonhustru om de vill hjälpa mig. Sambon min hatar att möblera om, men är glad då det blivit klart å så.
 
Så mina goa barn R+M hjälpte mig med de tunga möblerna och jag blev jättenöjd. Det var inga lätta möbler. Sambon har en jättelång (230 cm) byrå/bänk med skåp och lådor som skulle flyttas, så dom var tvungen att bära den genom huset/vardagsrum/ut på altanen/in genom balkongdörren i sovrummet dit den skulle från gästrummet =) Puh, vad de fick bära och kånka.
 
sen flyttades bokhylla och sängarna runt och jag tror iaf att det blir bra då jag är klar, dvs projektet är ännu i rullning å jag har inte klart ännu. Men tanken är att Nemi och jag sover i gästrummet då jag har henne, så får alla sova som man vill.
 
 
När jag skaffade mig Chanti 2010 och hon var liten sov vi i vårt dåvarande gästrum, för Chanti jamade så mkt i början då hon saknade sin kattfamilj så sambon kunde inte sova. Men det gjorde väl att Chanti "bondade" extra med mig, då hon fick sova med mig i sängen.
Det lustiga var att hon upptäckte då sambon steg upp, trots att hon varit döv sen hon föddes i stort sett. En del säger att de hör de två-tre första veckorna men sen försvinner hörseln.
 
Men hon märker då man stiger upp även om hon sover, lite lustigt ändå.
 
Ok, det var en gästrums parentes i mitt möblerande =D hehe.
 
 
 
 
Det är iaf skönt att hon mer och mer blir mig tillgiven, min kisse. Hon har inte varit så mkt för att sitta i knä och bli kliad, men numera sitter hon gärna tätt intill mig och ibland i mitt knä då jag sitter vid datorn =) Man ska inte stressa.
 
Min guldklimp Nemi blir alltid så glad då jag träffar henne, vilket också gläder farmors hjärtat extra att se. Det blir ju roligare också då hon blir äldre för var dag. Nu kan hon vända sig från rygg till mage och tillbaka, griper mer kontrollerat, men då hon blir extra glad eller dyl då slänger hon eller viftar vilt med armarna =D Hon är så fruktansvärt fin mitt gulliga barnbarn.
 
Idag städade vi hemma hos dem, och det går jättebra. Nemi ville gärna vara med hela tiden. Stod och höll henne med vänster arm och gnuggade spisen med diskborsten samtidigt, då sa Mamma M -Hon ser och lär, med stora nyfikna ögon. 
-jajamensan, hon lär sig ju varje dag och en dag då farmor trillar av pinn får hon kanske hjälpa till med städning och dyl. Men man vet ju aldrig vad hon blir då hon är vuxen? Kanske reser till galaxerna med rymdskepp, som om det var lika naturligt som dagens mobiltelefoner? Vad vet vi?
 
 Kanske flyttar vi till Mars, då vi förstört jordens resurser??
  • Lite Fakta om planeten MARS:
  • Mars är den yttersta av de fyra jordliknande planeterna. Den kallas ”den röda planeten” eftersom dess yta är rödfärgad av stora mängder järnoxid.
  • Mars har en radie som bara är hälften av jordens och dess massa är bara en tiondel av jordens massa. Planeten har två små månar, Phobos och Deimos.
  • Året på Mars är nästan dubbelt så långt som på jorden, 687 dygn, en effekt av att planeten ligger längre från solen än vår egen planet. Däremot är dygnet nästan exakt lika långt som på jorden.
  • Mars har en tunn atmosfär av koldioxid, kväve och argon.

Källa: NE

 

Eller så har jag fått min dröm uppfylld, generationsboende för att underlätta vår familj.

 

Några bilder, som jag kan drömma om...

 
Vackert med torn och två fristående våningar med egna kök, mm
 
 
 
 
Stor rymlig tomt att leka och vistas i
 
 
Gärna lite avsides för friheten och få vara i sitt egna space.
Plats för lek och bus för barnbarnet å kissarna, hade verkligen varit toppen...Universum hör vår bön.
(Å Universum, glöm inte systerdotter)
 
Kunna ha retreats, yoga och massage kunder... mysigt
 
Tex; Välkommen med på vandrings- och yogahelg i Arjeplogsfjällen sommaren 2018! Boende med helpension på ...hotellet/gården i tre nätter och yogar tillsammans två pass om dagen, morgon och kväll. Inga förkunskaper krävs. För mer information kontakta Eva... mm, mm
 
Reklam...
 
 
 
 
 
så I am Dreaming on...
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0