Väskor på matte

=) vet ni hur DYRT väskor och smink är? Självklart vet ni säkert detta. Jag hade tänkt hitta mig en ny partyväska, men uch... det är ju svindyrt med väskor, å naturligtvis faller man ju för de som då råkar ha en väl tilltagen prislapp. Suck.
 
Idag var jag tvungen att beställa lite smink, men det är samma där-svindyrt. Hur har dagens unga tjejjer råd att sminka sig varenda dag?
Gjorde en beställning på 5 saker å vips gick det på 700 spänn. skippade att köpa mig en eyeliner, då allt är så väldigt dyrt om man vill köpa lite kvalitet.
 
Systerdotter gav mig tips på torrschampo som apoteket har, ska vara bra för lite volym på håret. Det skulle ju mitt tunna hår kanske må lite bra av? Det har ju lätt att bli väldigt platt =(
 
I Lördags var jag på jobbet och hade kurs.
 
Konceptet Kul matte ute består av flera nyutvecklade metoder för hur man kan arbeta på ett roligt och spännande sätt med matematik med skolgården som arena för lärande

 

Barnen får spännande uppgifter och uppdrag som förbereds inomhus men genomförs utomhus. För att kunna lösa uppdragen måste barnen ha matematiska baskunskaper som är kopplade till kursplaner i matematik (Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011, och Läroplan för förskolan Lpfö 98 reviderad 2010). Det sker genom matteundervisning inomhus. Vilka baskunskaper det är fråga om varierar från uppdrag till uppdrag. I Kul matte ute kopplas på så sätt den vanliga matematikundervisningen inomhus till spännande uppdrag utomhus.

 

 
Många fördelar:
  • Barnen tycker att det är roligt och spännande och det skapar mycket hög motivation hos dem. Forskning visar att barnen lär sig bättre när det tycker att något är spännande, utmanande och roligt.
  • Barnen får arbeta både praktiskt utomhus och mer traditionellt inomhus. Det gynnar speciellt de barn som har svårt för den mer abstrakta matematiken och räknandet i matteböckerna.
  • Barnen dokumenterar arbetet, diskuterar och redovisar hur de tänkt när de löst problemen.
  • Barnen får röra sig mycket. Forskning visar att rörelse och inlärning hör ihop. Barnen lär sig bättre när hela kroppen får vara med.
  • Barnen lär sig tillämpa sina mattekunskaper i för dem nya sammanhang och miljöer (sett ur matematikperspektiv). Det ökar deras engagemang och gör att de får en ökad förmåga att använda sina kunskaper i olika sammanhang.
  • Barnen arbetar i små grupper, diskuterar, löser problem och kommer överens. Förmågan att samarbeta tränas.
  • Barnen får små ledaruppgifter. Det gör att de växer som personer och blir säkrare på sin förmåga att interagera i en grupp.

 

Det var kul och upplyftande. Dock överansträngde jag axeln så idag måndag har jag haft axel samt huvudvärk. Var dock till sjukgymnasten idag och nu känns det ngt bättre iaf.

 

Hade slut medicin, men var på apoteket och hämtade ut idag, så jag får sova inatt. Då orkar jag jobba, men med dålig sömn är det svårt. 

 

Bjuder på en sötnöt bild på lilltrollet som jag älskar så högt. Tänk att en sån liten kan fylla hela ens inre med så mkt kärlek.

Mitt barnbarn Nemi.

 
Hon är starkare i nacken och tycker det är roligare nu när hon orkar titta när hon ligger på mage.
 

 

 

  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0