Enhands vals

jahapp, åter från Piteå efter axeloperation. vi åkte till Piteå onsdag kväll och checkade in på hotellet på sjukhuset.
Vi fick ett dubbelrum med var sin säng i var sin ände av rummet =) ett ganska stort rum, två sängar med sängbord, ett runt bord mellan och tre fotöljer/stolar, skrivbord och en pytte Tv på ca 17 tum.
Vi installerade oss, sen lämnade jag gubben på rummet å tog mig lite egentid på stan.
 
Shoppade 5 böcker åt Nemi, en kulram, en boll, en båt, tre bodys, en klänning/tunika och en stålmannen hoddi. en t-shirt till mig. köpte sallad vill mig å sambo som jag tog med till hotellet, samt lite smågodis =)
 
Vi åt å salladen som vart inköpt på kvantum å var super god. mätta och belåtna såg vi sen liiite Tv på den lilla Tv apparaten.
sov ganska oroligt, gick upp och öppnade fönstret på natten då det blev väldigt varmt. vaknade ca 4.00 och hade svårt att somna om. operationen skulle ske 7.30...
Duschade med ett antibakteriellt medel och traskade iväg 07.05
 
Väntade...å väntade i väntrummet... 8.45 fick jag prata med min op doktor. Berättade att jag var förkyld, men det var ingen fara tyckte han.
Tillbaka å vänta i väntrummet till 09.00 då fick jag byta om till en vit rock och fick lite tabletter, typ lugnande. låg ensam på sängen å fortsatte vänta. ca 9.30 kördes jag till uppvaket/ där man träffar narkosläkaren å sövs.
 
Fick ont i hjärtat, typ håll mot ryggraden/bröstryggen där jag låg. sen kom narkosläkaren å gav mig mer bedövning å så. Men efter en kort stund fick jag väldigt tungt att andas och pulsen steg. Då sa jag till sköterskan som då genast ringde narkosläkaren som då svor åt läkaren som inte berättat att jag var förkyld, så då rullades jag ner för att ta ett EKG, och sen tillbaka. efter en stund lugnande smärtan sig å jag återfick andningen. Men de beslutade att operera mig utan att söva mig pga förkylningen.
 
Operationen tog lite drygt en timme och det var lite jobbigt. Jag såg ju givetvis inget, var invirad i gröna dukar. Men hörde ju deras prat och då de slipade mitt nyckelben, klippte senan som var narig.

 

Under operationen tar man bort den inflammerade slemsäcken samt fräser av lite ben från bentaket så det blir normalt utrymme för den övre muskelsenan.

AC-leden behandlas genom att cirka 1 cm av yttre nyckelbener fräses bort. Då kommer benändarna ifrån varandra och nötningen försvinner.


Det tar oftast 3 - 6 månader innan du är helt återställd efter operationen. Du ska inte använda mitella eller liknande efter operationen. Du får och skall röra axeln fritt efter operationen.

Under de första 6 veckorna efter operationen får du inte lyfta något tyngre än en bok eller ett mjölkpaket. Tunga lyft, särskilt över axelhöjd, monotona rörelser och statisk belastning måste du undvika under de 6 första veckorna.

 
Sen tillbaka på uppvaket å fick vila där några timmar. runt 14.30 kom min op. läkare och berättade om hur allt gått å mediciner å sånt.
Sambon körde så hemåt runt 15.00 och jag somnade i bilen, sov mesta delen av färden hem.
Åt lite mat runt 19.00, sov lite på soffan, tog kvällstabletterna och la mig att sova vid 21.45
 
Sov inte jättebra, men det gick iaf. Har ont, men annars är jag pigg idag.
 
Fina Nemi kom med mamma M och lekte lite med de nya sakerna. Dom stannade ca 1,5 tim innan gumman vart trött. Då gav M henne mat, sen klädde de på sig å gick hemåt. =(
Hon är så otroligt go, idag blev hon lite blyg för mig. Men sen skulle hon pussas, först nallen i den nya boken, sen farmor, sen nallen ha,ha. super söt.
Det är tur att jag har mitellan, annars hade jag väl glömt av mig å hållit om henne. ... höll lite med M:s hjälp.
 
Då är det så dags att hålla tummarna för systerdotter L som åkt till Umeå för knä operation på måndag...Åhhh, håller tummarna hårt. Min operation är ingenting mot för hennes knän. De eller den läkare som ska in i de knänana får väl en chock efter så lång op väntan som L haft.
 
 
Nu har jag skrivit hela detta inlägg med vänster hand, så det tog sin tid =)
 
 
 
  
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0