Inlåst med kastad nyckel

Ja, idag är det -30 på termometern, ute då. Men det är ganska kyligt inne i huset också( +18-19), för värmesystem hinner inte med från omslag på +-0 till -30 på bara någon dag.
 

Prognos för norra Norrlands inland

Utsikter till torsdag morgon

Molnigheten varierar mycket över området, på en del håll klart men här och var stråk med moln och lättare snöfall. 27-32 minusgrader och temperaturen fortsätter att falla under dagen. Molnen i fjällen gör att temperaturerna dämpas men där det är klart är det riktigt kallt, i Pajala väntas temperaturerna ligga kring 38 minus i dag och till kvällen så kan det bli under 40 grader minus.

I Adolfström, ca 7,3 mil utanför Arjeplog ligger tempen på - 37 grader. I dag tycker fåglarna att det är för kallt att flyga, skriver Kjell i http://www.adolfsstrom.se/ bloggen.

 
Tanken var att jag skulle få låna guldklimpen Nemi idag till imorgon, men nä...bilarna tar så mkt stryk av denna kylan så sambon vägrar ta ut dom. Och vägrar själv att gå ut och fixa barnstolen i subban =( Så jag får överleva utan bustrollet tills vädret ger vika för lite mildare gradantal.
Man tar inte ut en 6 månaders baby ut å går i -30! Så det är bara att vänta. Jag längtar dock väldigt efter henne. Igår blev hon så glad att jag kom, men stannade ju inte då det även igår var -26 och bilen kunde inte stå i kylan utan motorvärmare. Men vi fick pussas lite och det kändes ju bra.
 
 
Hemska olyckor händer på våra vägar, då vägunderlaget är under all kritik. Vägarna skrapas inte så det blir spårigt och väldigt halt då temperaturen växlar så mycket.
 
 

Två personer omkom i en frontalkrock mellan två bilar på länsväg 373 utanför Piteå på måndagskvällen.

 
 
 

Två personbilar tillhörande i Arjeplog med totalt fyra personer krockade. Räddningstjänsten fick klippa ut två personer ur de kraftigt demolerade bilarna, en ur varje bil, rapporterar Piteå-Tidningen på nätet.

En 31-årig kvinna var ensam i den ena bilen och avled på olycksplatsen. I den andra bilen färdades en 35-årig kvinna, en 23-årig man och en 15-årig flicka. Dessa fördes med ambulans till sjukhus.

Senare på kvällen avled den 35-åriga kvinnan på som varit på väg mot Piteå Älvdals sjukhus för kontroll. De andra två drabbade uppges ha lindriga skador och vårdas på Sunderbyns sjukhus.

Polisen utreder omständigheterna kring olyckan. Det var väldigt halt väglag på olycksplatsen. De båda bilarna är bärgade för teknisk undersökning.
 
 
 
Bilden från Aftonbladet.
 

Mats Nygren, Piteå, kör väg 373 några gånger per månad och är mycket kritisk till vägunderhållet.

– Den plogas inte tillräckligt och det brukar vara mycket isbeläggning. Man kör med livet som insats. För tio år sedan var vägunderhållet mycket bättre efter vägen, inte allt lika mycket spårig is.

 

De två omkomna är båda personer som fanns i vår närhet, vilket gör att olyckan känns fruktansvärt tragisk. Drabbade familjer som jag känner, känns så fruktansvärt tragiskt.

Jag som kör Arjeplog-kusten en hel del fick mig en tankeställare. Vågar man sig ut?
Min tanke var ju att kunna köra till kusten med barnen å Barnbarnet, men näää. Jag vågar inte då vägarna och vädertemperaturen är som det är. Jag är iof en van bilkörare, men tänker att OM olyckan är framme och vägarna inte går att lita på? Huvva. brrr, ryser i själen och det har jag känt ända sedan den kom fram vem det var som förolyckats, herregud.
 
Lider med familjerna. Så otroligt sorgligt.
 
Så lås in er, kasta nyckeln och var hemma och ta hand om varandra.
 
Jag kör inte till kusten på ett bra tag.
Dock hälsar jag min systerdotter att fira kan vi göra då du återvänt och förhoppningsvis att vädret är varmare.
Lycka till där borta i Umeå.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0