Livet, meditation å lite pics

Vad är meningen med livet?

Kanske den eviga frågan?

 

Om vi är innerlig i sökandet efter ett svar, då måste vi gå bortom sinnet. Intellektet kan aldrig tillfredsställa mig särskilt länge, vi måste gå djupare än så...

 

Jag måste bortom den ombytliga tänkaren och bli medveten om den konstanta medvetenheten inom mig och utanför mig. Där upptäcker vi livet, där upptäcker livet sig själv, där upptäcker jag mitt sanna jag, och där upphör mitt sökande.

 

Ändå står jag/vi utan egentligt svar på fråga. Det enda som hänt är att frågan kanske försvunnit? Det är ett svar utan förklaring, ett inre vetande sprunget ur varande...

 

Frågar vi universum om vår väg, vårt upplysande, vårt mål? eller ber vi om materiella ting? Livet är i nuet, och är vi inte här, så missar jag/du/vi allt som finns. Är tacksam för mkt i mitt liv just nu. Kanske förvirrad emellanåt över de val jag gör...

 

"Idag är dagen som imorgon är ett minne blott, så ta vara på den. Lvet är för kort för att ångra, fyll inte livet med dagar utan dagarna med LIV"

Ber mkt nu om att systerdotter ska bli bättre, få se ljusare dagar. Tänker på henne (på Dig L)

 
Idag är det så söndagkväll och veckan som var flög iväg.
Jobbar å efter jobbet åker jag som oftast till son familjen å hjälper till eller bara hälsar på barnbarnet. Det är kul att träffa henne, för hon blir alltid så glad. Lyser upp som en liten sol, min prinsessa =)
 
Nemi
 
Har fortfarande spänningshuvudvärk, så har väl lite huvudet under armen och när jag så kommer hem är det lite att "dö"  i soffan. Haft dåligt med matpåhitt då jag nu är läss på mina maträtter =(
 
Saknar Chanti och har tittat lite runt på en ny kisse. Ett litet tag var det så att jag stod tvåa på en tingad katt, men den fick ett nytt hem hos den som tingat den först. Och det var helt ok, då jag är lite sugen på en ljus katt och denne var trefärgad, men jättesöt.
 
Son med familj kom hit lördag och lämnade Nemi hos mig till 19.00 då hon åkte hem i vagnen igen. Hade tänkt ha henne över natten, men då jag inte är helt pigg och min axel värker ganska mkt nattetid just nu, fick hon sova hemma. Hämtade henne dock idag ca 10.30 vi gick en timmes promenad i det kyliga (-16) men soliga vädret. Hon somnade i vagnen och sov kvar ute ca 10 min efter att jag kom hem.
 
dagens bilder =)
 
 
Arjeplog är som ett vackert vykort då vädret visar sig från sin bästa sida.
 
 
 
Bjöd son och sonhustru på hem gjord pizza 16.30 och jag tror den blev uppskattad. M var lite hängig, och hade känningar av veckans förkylning. Även sambon var hängig och trött och la sig redan 19.30 ikväll.
 

Ett kort drogs för framtiden:
 
Här har jag lyckats med förändringar till det bättre och det är långvarit. Har nått mål, känner frid och harmoni, jag har lyckats. Jag har insett meningen med livet och hittat sin plats på jorden. 

Jag får vad man önskat sig. Kommer detta kort upp på en relation visar det på en bra, lycklig och genuin relation som tillfredsställer mig på många plan i livet. Här har jag materiell och emotionell trygget och stabilitet. Jag når ett inre lugn och känner mig harmonisk.
 
Om jag precis har börjar med förändringar i livet visar detta på att jag handlar klokt och detta är något som kommer att hålla och gå i mål. Nu känner jag helheten i mig själv, mellan själ kropp och ande vilket medför inre styrka och gott självförtroende
 
Världen
 
Världen   
Låter ju bra, kanske mina böner hörs?
 
 
Jag yogar och mediterar för att minska min stress och tänkte ge er lite tips.
 
När meditation kommer på tal får många en bild av någon guruliknande person, som sitter i en position som ser mer eller mindre omöjlig ut.
 
Det gör att meditation av många missuppfattas som något som är svårt och krävande, vilket leder till att somliga inte ens tycker det är värt ett försök. Det är väldigt synd.
 
Vem som helst kan faktiskt börja meditera redan idag och på kort tid ta del av de många positiva effekterna, som till exempel ökad koncentrationsförmåga, bättre minne och minskad stress.
 
Att tro att man måste uppnå någonting innan man kan meditera ordentligt är inte bara ett hinder för att komma igång. Det kan även bli ett stort hinder under själva utövandet. Nyckeln till meditation är att släppa all strävan, bara börja.
 
Du behöver inte lära dig någonting, du måste inte åka någonstans och du behöver inte vänta på rätt stund. Rätt stund är nu och rätt inställning till nuet är att acceptera det precis som det är.
Själv yogar och mediterar jag helst före jag jobbar, vilket gör att jag är i bättre balans innan jag påbörjar min arbetsdag. Under helgen är det också morgon och då passar jag på med längre pass och sitter längre i min meditation.
 
 
Tänk på detta, innan du börjar. Försök att hitta en plats där risken för att bli störd är så liten som möjligt. Begränsa olika störningsmoment så gott det går. Låt datorer, surfplattor, mobiltelefoner och dylikt vara avstängda eller satta i flygplansläge, så att du slipper bli störd av inkommande meddelanden eller av att det ringer. Finns inget som känns så störande som en telefon som börjar ringa då du försöker ha focus inåt.
 
Bonustips då du är lite mer van: Låt inte valet av plats begränsa ditt meditationsutövande. Du kan meditera på bussen till jobbet, om det skulle behövas
 
 
Försök gärna att göra meditationen till en daglig rutin. Det kan underlätta om du har möjlighet att göra det vid samma tidpunkt varje dag, men det är absolut inget krav. Om du känner att du har tid att slänga in två pass om dagen, så gör gärna det. Eller så gör du några ggr/v då det känns rätt för dig.
 
 

Många fäster sig vid tanken på att man inte ska tänka under meditationen. Läs den meningen igen, så ser du det paradoxala. Tankar kommer att dyka upp, så är det. Det vi kan lära oss i meditationen är att upptäcka dessa tankar i ett tidigt skede och på så sätt undvika att dras med i dess starka strömmar, som gör att en tanke leder till en annan, som leder till ytterligare en och så vidare.


Det inom dig som upptäcker att du tänker, det är inte tänkandet – det är medvetenheten, den inre stillheten. Det är precis det vi vill komma i kontakt med. På så sätt kan man säga att några av de mest givande stunderna under meditationen är ögonblicken då du upptäcker att du har glidit iväg i tankar. Gläds åt dessa dessa stunder istället för att bli frustrerad.

Tips; Ett effektivt sätt att få den starka strömmen av tankar att lugna ner sig är att fråga dig själv ”Vilken blir min nästa tanke?”.

För mig personligen har regelbunden meditation givit mig otroligt mycket.

 

Så lycka till om du vågar dig på att försöka.

Nu sovdagzzzzz

 

 

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0