Ointressant

 
Många ggr då man läser artiklar å dyl, kickar en del uppslag igång hjärnkontoret...ni vet det där som gnisslar lite däruppe på axlarna.
Iaf så läste jag detta:
 
 
En ny studie från University of South Pacific har forskare identifierat de tre viktigaste faktorerna för att en parrelation ska lyckas. Den första är ganska självklar, men de andra två var inte så givna kanske?

 

1. God kommunikation Paren som kommunicerade mest effektivt – lyssnade på varandra, uttryckte sina behov och löste konflikter utan att anklaga varandra – var också mest nöjda med sin relation.


åhh, det vore najs :-)

 

2. Att känna varandra på djupet Passionerad nyförälskelse i all ära, men ju mer paren i studien hade lärt känna varandra, desto lyckligare var de. Det handlade om allt från att veta huruvida partnern tar mjölk i kaffet till att känna till hans eller hennes drömmar och förhoppningar.

 

Jag vet inte om jag tycker detta stämmer i min vardag iaf. Visst känns det bra när sambon vet hur jag vill ha mitt te... eller vad jag tycker om att mumsa på i tv soffan, men det är kanske mer negativt? Då blir man lixom inte utan, vilket ibland kan behövas tror jag. Passion däremot, är trevligt.

 

3. Livskompetens Den tredje viktigaste faktorn i en lycklig relation var att båda fungerade väl i samhället, det vill säga hade förmågan att bland annat utföra ett arbete och sköta sin ekonomi.

 

Ok, detta är nog bra. Man vill ju gärna att man kan bidra utifrån sina förutsättningar å inte att den ena måste försörja den andra.

 

Tips från Femina: 5 vanliga myter om lyckliga par

Parterapeuter brukar framför allt fokusera på hur väl en kärleksrelation möter parens känslomässiga behov, men den nya studien visar alltså att det är minst lika viktigt att relationen fungerar rent praktiskt. Att kunna bygga upp en fungerande vardag tillsammans är helt enkelt avgörande för att en relation ska lyckas.

Artikeln är ursprungligen publicerad på femina.se

 

Det som kickade igång mitt hjärnkontor var ju, har jag då ett djup, som kan intressera. Det var typ länge sedan det kom på tal iaf. Annars består vardagen om, måste du göra si eller så? osv.

 

Idag har vi så där kallt igen, rysligt BRRR, -30- 32 grader, så svärfar fick nöjet att köra mig till å från jobbet. Hans temp mätare i bilen hade fastnat på -39 grader... så liiite småkyligt har vi allt häruppe.

 

Händer i vår by;

Ishotellet i Arjeplog har öppnat igen. Ett hotell som byggts av snö och is vid Kraja camping. Det är ca 2 000 kvadratmeter, med ny design och med ett samiskt tema.

 
Is (bild från i fjol då jag var där)
 
Michael Fender, vd för det tyska flygföretaget FlyCar, höll i invigningstalet på ishotellet/Iglootel
Johan Sund menar att tanken med Iglootel, är att erbjuda något unikt och speciellt för både dagsgäster och övernattande gäster, är iof densamma som fjol, men årets planlösning är annorlunda jämfört med fjolårets. Det är ju ett helt nytt Iglootel varje år, säger han å menar att det blir annorlunda just därför.
 
 
 

Jag skall tala om för er vad

kunskap är:

Att veta när man vet något

och att veta när man

inte vet något, det är kunskap!

 
 
 Idag är gubben i skeå, så jag är ensam hemma. Myser med Mango och var till barnen å bjöd på middag. Nemi min älskling sov, så inget pusskalas idag. Suck. Kanske måste åka en sväng imorgon f.m?
 
 
 
Nyvaken tjej, men ack så finer.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0