Önskar mig en Neva masquerade

 

"Blåögd sibir" en Neva masquerade

Neva masquerade är en intelligent och nyfiken ras som med glädje följer sin familj i hälarna samtidigt som de gärna "pratar".

 

Neva masquerade är en ”maskad” sibirisk katt, det vill säga ansiktet, öronen, benen och svansen har en mörkare färg medan kroppsfärgen är generellt ljus och ögonen är blå - till skillnad från de traditionella färgerna hos en sibirisk katt.

 

Neva masquerade är kraftig och muskulös med stora, runda tassar, lång svans och kort, kraftig hals.

Huvudet är lite längre än det är brett, mjukt rundat med lätt rundad panna och välutvecklade, högt satta kindben. Nosen är bred och medium lång. Profilen har en svag inbuktning men inget stop – i profil ger nosens övre linje ett lätt rundat intryck. De något snedställda blå ögonen är stora och lätt ovala med rundad form nedtill och är placerade brett isär. Öronen är medium i storlek, svagt framåtlutande med öppen bas och runda öronspetsar med tofsar.

 

Som de flesta större kattraser utvecklas neva masquerade relativt långsamt och det kan ta flera år innan den nått full fysik.

 

Neva masquerade är en intelligent och nyfiken ras som med glädje följer sin familj i hälarna samtidigt som de gärna "pratar". Neva masquerade är en "maskad" sibirisk katt, det vill säga ansiktet, öronen, benen och svansen har en mörkare färg medan kroppsfärgen är generellt ljus och ögonen är blå - till skillnad från de traditionella färgerna hos en sibirisk katt.

 

Hittade en bild

 
så vackra kissekatter. lånad bild av:  https://sites.google.com/site/lexcons/home
 
 
 
 
Troligen tar jag mig "råd" med en helt renrasig även om det finns fina blandras, dvs huskatt typ min älskade Chanti. Så är risken för dolda sjukdomar, fel på tok för stora. vill inte vara med om detta igen.
Saknar Chanti så väldigt mycket. =(
 
 
Jag har ju haft katt hela mitt liv, månar om mina djur och känner mig tom och livet lite innehållslöst utan egen katt.
 
 
Mor skaffade ju också katt på äldre dar. Jag såg till att den blev både vaccinerad, id-märkt och så småningom även kastrerad. Men min Mor tyckte det vart dyrt =) Trots att jag betalade en hel del av det. Tar kam och borste med då jag åker dit och bjuder kissen Kurre på lite mat som jag handlar eller tar med dit.
 
 
 
 
 
 
 
CHANTI, min bortgångne älsklings kisse.
 
 
 
Tur vi har Mango iaf, idag gosig som bara den =) Mys.
 
 
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0