Täbbt i näsan...& (s)katt?

Är hemma med förkylning och feber. Näsan är täbbt, vänster öga rinner och det svider, örat & hals värker också =( vet...tjatigt. sjuk är inte kul, så e det. Febern har iaf gått ner, men kroppen är trött.
Gick hem då jag hade feber på måndag och jag blev bara sämre. så tempen har legat på 38-38,5 inte speciellt högt, men uch vad kroppen påverkas. Ska inte gå för tidigt till jobbet så jag får "bakslag" även om jag vet att jag behövs, så måste jag ta hand om mig först.
 
Tänker på systerdotter som ofta får feber och infektioner. Ligger på sjukhuset igen, men hoppas, hoppas att dom får bukt med infektionen så hon får åka och operera sina ben nu i februari. Ber dagligen till Universum för henne, håller tummarna att det vänder och ngt positivt sker.
Gäller att finna de där positiva tankarna för att vända den onda mörka spiralen till h-vetet.
 
Har ju inte kunnat träffa Nemi på hela tre dagar =´( Saknar trollet så himla mycket. Men tog en bild i söndags av henne, då hon fått en ny overall av mig. Hon är ju så gudomligt söt och fin så hon ser ut som en lite karamell.
 
 
 
Ny overall &
Underbart söt i den mössa också. =D
 
 
Innan luggen kapades =)
 

Oj, så "stor" hon blev då mamma M klippte luggen.
 
 
 Åhhh, så söt. Fick den idag å då längtar jag ju ännu mer efter min lilla skatt.
 
 
Tips:
För barnen, Pekbok med djur på you tube
 
https://www.youtube.com/watch?v=IQGvPhgJzPI
 
 
Har handlat lite på nätet idag till Nemi, lite leksaker. Hon blir ju större och mer utmaningar behövs.
Får se vad hon tycker då det kommer. =) Kanske några får följa med hem, så kan man byta fram och åter mellan mig och barnen/föräldrarna.
 
 
Katt sugen e jag. Nu när jag varit hemma och visserligen kelat med mango så saknar jag Chanti =(
Vill så gärna ha två kissar, en egen.
 
Mango är nu snart 12- till sommaren? tror vi iaf.
Katters ungefärliga ålder jämfört med människans

Katt           Människa

6 månader        10 år

8 månader        13 år    

1 år                 15 år  

2 år                 25 år  

4 år                 40 år  

7 år                 50 år

10 år                 60 år

15 år                 75 år

20 år               105 år

30 år               120 år

 

Vad kostar då en katt? En huskatt kostar ju allt ifrån 500-5000 då det finns de som har raskatt blandningar.
Per månad ca 5-700 kr med mat/sand

Dvs. Huskatt är alla katter som egentligen inte är en raskatt.

 

Blandkatt säger man inte om katter, men en del tjuvparningar finns ju.Så har nu en renrasig Helig Birma parat sig med tex en Ragdoll och man vet vem föräldrarna är mm, då kan man säga att det är en blandras katt av just dessa två..MEN de blir inte RAS katt för det. Ska katten kallas för raskatt, så ska den kunna registreras och ha en stamtavla av ett erkänt förbund, vilket inte en blandning kan bli/få.

 

Så min chanti var trots att hon var en mkt otroligt (i mina ögon) vacker katt av blandningen helig Birma (modern) och pappa Norsk skogkatt/Main Coon så var hon endast och bara en huskatt utan stamtavla.

 

Mina tankar under tiden efter hennes bortgång har varit, hade hon varit en raskatt, så hade man kanske gjort ultraljud vid veterinärbesiktningen för att kolla ev sjukdomar, med en huskatt gör man inte detta.

 

Därför är det dumt att köpa en huskatt om man som jag vill ha en raskatt. Ja, jag vet att det tog tid för mig innan pengen ramlade ner och ljuset gick upp. =) Bättre sent än aldrig.

 

Att blanda en Main Coon med en liten ras som Helig Birma är egentligen inte bra alls. Detta är inte av godo för katten. Man utsätter katten för gener som egentligen inte borde vara där.

 

Men renrasiga katter har kanske inte ännu samma erkännande som tex renrasiga hundar?

Det känns dyrt att betala 7-12 000 för en katt, varför vet jag inte riktigt? För katten i mina ögon är ju lika mkt värd. Det var nog därför jag köpte Chanti, för att få "smak" på en raskatt. Att få välja. Men, idiotiskt vet jag idag. För en "vanlig" huskatt hade kunnat leva längre, då inte människan lagt sig i och försöka ändra på raser.

 

Visst har väl nya raser uppstått just utifrån nya konstellationer, då man vill ha fram en viss typ av ras. Men det sker långsiktigt och med raser som står relativt nära varandra i gener. Raskatter som har stamtavla av ett erkänt förbund har även en garanti för din katt, det får du aldrig på en huskatt oavsett blandningar.

 

 
Chanti (saknad och mycket älskad)
 
 
Nu trötter, så sovdagzzzzzz
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0