Cirkulation, kärlek, Tv

Ser Farmen på Tv och iår blev det väl ändå en väldigt trist grupp av människor kvar... Mina favoriter var ju Sahra-Marie och Morgan å nu är de ute ur leken.
 
Bra regler iår att man inte får vara storbonde mer än tre ggr och inte fler än två veckor på raken. Synd är dock att årets killar inte varit så duktiga på att läsa på den där bondepraktikan. Jag är nog böjd att vara lite så själv, att det kan vara lite segt att läsa om sådant man inte är jätteintresserade av. Fastnar inte heller så bra.
 
Dock är det ju kvinnor där som verkar älska att förkovra sig i bondepraktikan, och i nuläget på Farmen verkar det ju vara ett säkert kort. Hade varit roligare om ngt skedde nu, så inte Fredrik åkte ut. Typ ngn annan tävling, som mätning, stapla ved eller dyl, så inte enbart bondepraktikan fick styra resten av tävlingarna... för det är så TRÅKIGT, som att titta på...då färg torkar =(
 
Nä, har inte så mkt ute liv, så därför ser jag snart varenda Tv serie.
 
Men Foppa, Peter F i mästarnas mästare...Inte så dum att vila ögonen på. Han passar bra i skägg och har en fantastisk blick. Lyckliga hon som är hans utvalda =)  Nu är han ju iof född -73 så han är ju lite lammkött, för mig, dock inte då han träffade Nicole som är 14 år yngre -mer åt rätt håll, hehe. Men vilken stilig man han har blitt. Jag är ingen sport intresserad svensk individ, men om jag måste välja ngn typ av sport så är väl hockeyn accepterad... Men i väldigt små portioner =)
 
Han blev den tredje svensken, efter B. Salming och M. Sundin att bli invald i Hall of Fame =)
Den 14 februari tillkännagav att han avslutar karriären. 
Han har sin matchtröja upphissad i Pepsi Center och därför är nummer 21 numera pensionerat i Colorado Avalanche. Forsberg debuterade under 2015 i kappseglingssammanhang då han deltog i årets upplaga av Datscha Fleet Race. Där placerade han och sitt lag sig på en tredjeplats av arton startande lag vilket får ses som ett fantastiskt resultat i debuten. Forsberg kommer framöver fortsätta med seglingen och bl.a. delta i ÅF Offshore race till nästa sommar.
 
Just nu ser vi han alltså på Tv och han leder i poäng. Så jag hoppas han vinner mästarnas mästare.
 
Tittar även på Gift vid första ögonblicket. Roligt att se utifrån hur man beter sig =) Rädslorna som sätter krokben, trots att man försatt sig i situationen för att förändras låser man sina öppna dörrar rätt snabbt och ens rädslor tar över och huvudet kickar in för att inte hjärtat ska få sig en knäck.
 
 


Kärlek är ju det vi alla önskar oss.
 
 
Hoppar då över till ett annat ämne. Kroppens cirkulation. Min Mor får ju hemska sendrag, kramper i musklerna och främst i benen. Jag var med henne på ett läkarbesök för snart tre år sen och han sa att hon behövde ut och gå.
 

Blodet transporterar livsviktiga ämnen till kroppens organ, muskler, leder och nervsystem. Systemet som håller blodet cirkulerande är livsavgörande, och styrs av hjärnan och det autonoma (automatiska) nervsystemet.

 

Ibland blir det stas eller till och med stopp. Kanske på grund av en spänd muskel, svullen led, propp, nikotin, av sjukdom, chock eller kyla. Ibland med allvarliga konsekvenser, ibland mindre allvarliga, men för den sakens skull inte mindre angelägna att åtgärda.

 

För att få fart på cirkulationen generellt i kroppen kan man till exempel ta en promenad, jogga, träna, gå i trappor, cykla eller simma. Och om det inte fungerar – söka hjälp för utredning och behandling.

 

Bra att göra för henne är att gå till en massör (just nu kan ju inte jag själv)

Bra metoder är bindvävsmassage och zonterapi?

Bindvävsbehandling. Det är en reflexologisk metod och fungerar inte som vanlig massage där man behandlar cirkulationen direkt. Istället drar man i huden med speciella grepp och stimulerar olika zoner. Detta påverkar nervsystemet och därigenom kroppens eget sätt att öka blodcirkulationen i hela kroppen.
 
Det är skillnaden mot vanlig massage som istället ökar genomblödningen lokalt i muskulaturen. Det kan göra lite ont till att börja med, då man ska få igång cirkulationen och man jobbar utan olja.
Den här massagen är mer som töjningar i huden, och då halkar man ju av med olja. Man blir avslappnad också, ett  lugn kan infinna sig efteråt.
 

– I zonterapi jobbar man med små zoner i händer och fötter. Här utgår man istället från skelettet och drar i hudens bindväv. Reflexzonerna är större och det är inte så hårt tryck som vid bindvävsmassage. Man ska inte ner i muskeln, bara i huden.

 
Önskar alla läsare en bra dag. Nu till sonen och sonhustru för att träffa Piteå besökarna.
 

Sockertips.
Vill man gärna ha ngt sött under dagen, ät först och ta ngt litet till efterätt, då är insulinet redan igång och man äter mindre av det goda =)
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0