Helgljus att tindra för?

Idag är det så lördag. Natten till idag sov jag, helt otroligt bra faktiskt. vaknade runt 06.00 men tänkte att nä, vad tidigt. Vände mig och somnade om till 8.37 =) Länge sedan jag kunde sova så bra. Resulterade i lite luddig huvudvärk, hjärnan undrade nog vad som hänt??
 
Men måste nog påstå att jag inte varit piggare idag, utan seg och inte riktigt kommit igång med ngt alls =(
 
Blev smoothies till brunch =) rensade lite tidningar & sånt. Sen så gick jag till sonen efter 13.00, Snön föll ner från skyn men ganska milt väder -3 grader.
 
Nemi och jag dammsög lite, (dammsög med vänster arm, tog det extremt lugnt) Nemi gillar dammsugaren,  så hon fick känna lite med handen på insuget, vilket hon tyckte var lite läskigt =) Fick ge henne mat runt 15.00 då var hon jättehungrig, och sen fick jag mig en kopp te och två skorpor med ost. Var hos sonen m fam till 1600 ich, då gick vi allihopa för att handla. Jag stannade på ICA och de gick vidare mot konsum.
 
Det är tungt att handla då jag promenerar sen, för även vänster arm blir trött av att bära. I vanliga fall altinerar man ju oftast, men jag får/kan inget bära med min högra just nu.
Kom hem med det lilla jag handlat (färs, yoghurt, pistagenötter, tror det var allt) och sen lagade jag middag. Sambon hjälpte till med att hacka grönsaker och lök då det blev tacos idag, smakade mums. Fördelen med tacos är ju att det är mkt grönsaker i och jag blir oftast väldigt mätt och belåten, mindre risk att synda då.
 
 
Relationer. Det räcker inte att man tycker om varandra, det är vad man gör och hur man beter sig som avgör hur man trivs i sina relationer.
 
Kommunikation är inte en helt lätt nöt att knäcka, missförstånd och antydningar, ev gliringar gör inte kommunikationen lättare. Visst kan det kännas lättare att vända andra kinden till för stunden, men det tar även energi.
Om man förutsätter att den andre ska kunna gissa sig till vad man tänker och känner, istället för att berätta det. Och även tror sig veta/gissar vad den andre tänker och känner, istället för att fråga. Det är inte en hållbar inställning till kommunikation.
 
Eller man ger upp: När det dyker upp oväntade hinder har man en tendens att lätt ge upp, iställe för att fortsätta kämpa på och försöka hitta möjligheter till att lösa problemen, då låser man relationen som inte kommer vidare.
 
 
Bra kommunikation: Då man fokuserar på att försöka hitta en lösning på problem/konflikter som dyker upp, snarare än att älta problemet och dess konsekvenser i all oändlighet. Man ser till att ställa och svara på frågan ”hur kan vi lösa det här så att båda mår bra?”.
Ja, hur som helst... kommunicera så kommer man långt istället för att stånga huvudet i väggen.
 
Är man i ett låst läge i sin kommunikation, kan det vara bra att vända sig till en tredje part.
 
 
Vi spelade på DD idag, tyvärr vart det ingen wow utdelning. 62 kr, hmmm
Ja, det är iaf roligare att få ngt än inget. Så man ska glädjas åt det lilla.
 
Igår ringde jag min bror S, han blev glad att höra ifrån mig då det var ett tag sen vi pratade med varandra. Han hade besök av en gammal kompis vilket kan göra att de hamnar lite åt det blötare hållet =) Han har lite svårt att inse då han lägger till lite för mkt i sina berättelser, numera låter jag det bara glida förbi och ler lite åt detta fenomen. Älskar ju honom ändå. =)
 
 
Mor mådde bra idag också, då jag även pratade med henne. Vi spelar ju DD tillsammans
 
 
Systerdotter klarade inte resan så bra mellan Umeå och Sunderbyn, återigen hade det gått hål i magbrocket. Det är för J..kla trist att det hela tiden händer ngt negativt.
Jag hoppas bara att läkarna kan se till att det skötts nu och att hon inte behöver flyttas runt som en bricka i ett dåligt spel.
Vid en sån här stor operation krävs ju en del från sjukvården, även om man har eget ansvar också. Men de måste fixa så hennes smärta lindras och magsåret nu läks ordentligt.
 
Ja, nu är det visst andra chansen på Mello, men jag är så läss att se Mello så jag ids inte ens titta. För min del hoppas jag att Frans If I Were Sorry vinner med sin låt. Han överraskade med både bra röst och text.
 
 
Molly Sandéns låt var väldigt Loréen lik, så det kändes lite ut tjatat. =(
Är det Dannys chans till pay back då inte han vann mot L? (han är ju en av låtskrivarna) Ja, liten fundering bara. Har inget emot Danny, men så arg/besviken som han blev det året Loreen vann, har iaf inte jag sett honom.
 
Nä, lite stund till framför Tvn. sen isäng. Kanske mitt ljus i helgen, guldklimpen min kommer på besök imorgon??
 
Kan bocka av dagen utan att trilla dit på godis idag. Dock innehöll dagens två skorpor rätt mkt socker i helhet, nu åt jag enbart två. Sambon käkade min favorit choklad och jag höll mig!! jippi. Dock åt jag nötter och popcorn, det är ju helg.
Snart ny vecka å då blir kvälls snackset, mandlar eller morötter.
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0