Klädbytardagar i April??

 
Vi i Arjeplog borde även vi hoppa på den nya trenden.
 

Vi i den rika delen av världen shoppar allt mer, trots överfyllda garderober. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på slit-och-släng-trenden.

Second hand är både miljösmart och kul. På Klädbytardagen blir det ännu bättre. Det är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan.

Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö. 

När och var: Lördag 16 April


Boka en lokal på central plats dit det är möjligt ta sig utan bil. Om den 16 april inte funkar går det bra att ha klädbytet i nära anslutning till den dagen, fredagen, söndagen eller under helgerna före eller efter.


Så här går det till på ett klädbyte:

  • Du tar med dig max tio fina och fräscha plagg (antalet plagg kan variera lokalt).

  • För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.

  • Det är helt gratis.

  • På en del platser ska du lämna in dina plagg innan själva klädbytardagen. Exakt vad som gäller kommer att stå i den lokala informationen.

  • Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. Du får inte tillbaka kläderna.

 

Klänning, oanvänd-NY
 

Klädbytardagen  blir miljövänlig

Nytt för i år är också att dagen på många orter sker i samarbete med Avfall Sverige som hjälper till att sprida budskapet under sin paroll Bli Miljönär! Klädbytardagarna har också fått Avfall Sveriges utmärkelse Miljönärvänlig.

Så här gör du om du vill arrangera ett klädbyte  

1. Bestäm dig vem du vill arrangera klädbytet med. En kompis, din skolklass, kommunen, din krets (Naturskyddsföreningens lokalavdelning) eller kanske på egen hand?

 

2. Släng iväg ett mejl till kladbytardagen@naturskyddsforeningen.se och berätta var du vill ordna ditt klädbyte. Du kan också ringa Jessica Andréason, 0739-44 99 10 om du har frågor.

 

3. Nu är det bara att kicka igång! Boka lokal, planera marknadsföring, fixa bord och galgar.

 

Visst vore det skönt att få vårrensa garderoben och samtidigt hitta sig ngt nytt?? samt att vi fått en loppis butik i Arjeplog nu.

 

 

 Nya stövlar stl 37-38

 

Idag skiner solen på eftermiddagen. Så det blir nog lite promenad. På f.m var jag med M å Nemi och gick ca 30 min, men då var inte vädret lika lockande. Nemi var trött och svärfar skulle komma och hjälpa till att fästa diskmarskinen.

Nemi fick bada idag och hon älskar verkligen att bada och leka i vatten. Längtar tills vi kan bada tillsammans igen, jag å Nemi. Blir lixom lättare att leka med henne då man själv badar med henne. Att stå vid baljan gör att man inte orkar så länge, stå böjd som en ostkrok vill säga.

 

Härligt då snön nu smälter och vägarna alltmer blir bara. Känns fint.

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0