Påsk riset

Fjädrar till påsk eller inte? Själv har vi det fjäderfritt här hemma. Och i Kommunen verkar det inte vara så mkt fjäder dekorationer. Men det många inte tänker på då det gäller våra fjädrar är varifrån de kommer?
 

De påskfjädrar du kan köpa till exempel hos de stora livsmedelskedjorna kommer oftast från kalkonindustrin i USA och Kina.

– Det är en industri med stora djurskyddsproblem. Kalkonerna utsätts för väldigt aggressiv avel för att de ska växa snabbt.

 

På grund av aveln blir kalkonerna så tunga att de inte klarar att föröka sig själva. Deras överdimensionerade kroppar gör också att de lätt får plågsamma fot- och benskador.

 

Själva slaktmetoden är även den problematisk, menar Hanna Oskarsson. Kalkonerna hängs upp och ner på ett band som åker runt och så doppas deras huvuden i ett strömförande vattenbad för att de ska bli medvetslösa. Därefter får de halsarna avskurna.

 

– Men det är inte alltid det fungerar. Alla djur blir inte medvetslösa, kanske för att de rycker till när de ska doppas i vattnet till exempel.

Det förekommer också att levande fåglar, inte bara kalkoner, blir plockade på fjädrar. Något som är oerhört plågsamt.

 

– Ibland hör folk också av sig och undrar om påskfjädrarna är syntetiska, men vi har inte sett några sådana. Alla fjädrar som går att köpa i de stora butikerna är äkta.

 

Djurens Rätts rekommendation är att undvika att köpa påskfjädrar över huvud taget. Gör hellre eget pynt av färgat papper, tyg och så vidare. Säger Hanna Oskarsson, konsumentansvarig på Djurens rätt.

HUR elaka är inte mänskligheten, tar då aldrig slut? Vem tusan kommer på dessa makabra sätt att avliva ett djur, en levande varelse. Inte konstigt att våldet i vårt samhälle eskalerar då vi inte har några gränser för vår elakheter.
Djuren är inte bara slit och släng för våra nöjen skull...skärpning.

 

Påsken förflöt som vi trodde. Lugn och skön.

Middagen påskafton blev lyckad och Nemi fick sitt första påskägg, där hade jag satt nyttigheter till henne. Som hon gillade =)

 

Söndagen (påskdagen) var däremot tung. Mådde både illa och hade huvudvärk, trots att jag inte druckit en droppe alkohol så mådde jag uselt och var håglös och trött. Satt i hela dagen. =( Blev en vilodag och bara hängde i soffan. Blev en enkel middag med sill, potatis och ägg =)

 

Fortsätter med promenaderna och råkostsalladen blev bra, så nu äts det dagligen. =)

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0