Träning och Kurs Start

Idag har jag haft den lediga dagen från jobbet, känns lite konstigt att vara ledig mitt i veckan och så jobba en dag innan helgen träder in.
Idag har jag med hjälp av sambon städat och eldat i stugan, då det är lite rått inomhus så här på hösten.
 
Jag började iaf morgonen med min träning. 4 x 3 min hopp, yogapass och sen plankan 2 x 1 min.
Min sambo har gått ner snart 20 kg och häromdagen frågade jag om han inte tänkte prova på plankan?
 
Sagt och gjort så bestämde han sig för att prova denna då han tränade. Körde direkt på med 6 x 30 sek och dagen efter 3 x 30 sek. Och nu har han en gruvlig träningsvärk. Stackarn. Jag förklarade för honom att det var att gå ut lite tufft =) Men han är ju en tjurig oxe, så han har ju kört sit ups och trodde då att han var tillräckligt stark.
 
Utförande:
Ligg på underarmarna och på tårna. Se till att kroppen är rak som en planka. I  denna position skall man kunna vara stabil, dvs. stå kvar om någon putter på en. 

Tänk på att inte svanka, utan att spänna den inre magmusklerna. Tänk på att inte heller sjunka ner i den övre rygg, utan pressa upp med hjälp av skulderbladsmuskulatur och de breda ryggmusklerna.

 

Plankan är en tung övning som främst aktiverar de ytliga musklerna. Plankan är med andra ord inte den övning som ger dig platt mage. Och den är inte så bra för den som just börjat magträna.

 

Det heter plankan för att man ska vara rak i kroppen som en planka under hela övningen. Plankutmaningen är en utmaning som har cirkulerat runt i olika varianter på Facebook i omgångar – och många kanske redan har testat den. Om inte så är den väl värd ett försök, för plankan är en fantastisk övning.

 

Man skulle kunna tro att plankan främst är en övning för magen. Men icke, den tränar hela kroppen. Den stärker så klart hela bålen, men den ger också bättre hållning, bättre balans och kan förbättra kroppen flexibilitet. Det gäller dock att ha rätt teknik. Den bränner fett och stärker musklerna i rygg, mage, rumpa, armar och ben.

Women daily Magazine

 

 

Så tittade jag även inom ABF och bestämde mig att köra viktnedgångs Yoga x 8 onsdagar. Börjar nästa onsdag den 7/9 med en prova på omgång. Får se om det finns någon efterfråga.

 

 
 
 
 
 
 
 
Så nu Universum, hoppas jag att detta ger resultat och hela lokalen fylls upp av entusiastiska yoga längtande människor.
 
 
Sen fick jag hämta trollungen några timmar och vi gick på lekparken och lekte. Hon stortrivdes.
Föräldrarna kom senare och jag klippte sonen som ville ha superkort hår, dvs 1 mm.
 
En mkt bra dag idag. =)
 
Imorgon fredag och vi har förskolan stängd och ska gå igenom en hel del punkter på dagordningen.
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 
 
 
 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0