Ny dag

Inatt runt 04.00 vaknade jag av Loi, min nya kattunge som nu är 18 v. En helt underbar Neva Masquerade, NEM /systerras till sibirisk katt.
 
 


Han är lite närgången, det lilla livet. Ja, han vill gärna vara alldeles intill mitt ansikte vilket medförde att han killade mig med sin fluffiga päls, sina fina morrhår och den lilla nosen som tuschar mitt ansikte då han vill att vi ska kela.
Han är bedårande.
Men jag vaknade och hade huvudvärk. Så jag kelade med honom en stund och sen vände jag på mig, då klev han på mitt ansikte med sina tassar, haha och när jag försökte gömma ansiktet under täcket började han krafsa :-)
Jag kan ju inte bli arg på det lilla livet...men han förstod efter en stund att hans matte nog ville sova och inte kela/leka.
 
Vaknade då sambon runt 06.10 öppnade och smällde igen garagedörren. Man kan tyvärr inte stänga den tyst, men...jag somnade om igen och vaknade igen av Loi runt 07.30 Han var hungrig, så då var det bara att stiga upp trots huvudvärken.
 
Nu har jag kommit igång att träna igen. Crosstrainer, promenader och naturligtvis en timmes yoga/meditation dagligen. Känner mig dock otroligt plufsig och efter min tunga tid under våren av mkt huvudvärk och migrän känner jag att jag behöver komma igång igen. Men kondition och träning är färskvara så det känns tungt då kroppen så snabbt "förfaller" blir stel och fort trött.
Depression gör ju inte heller att man har energi påslaget på topp.
 
Men jag är så tacksam över att jag stängt en dörr, men har väl inte ännu funnit min väg dit jag vill gå. Men att dräneras av energi dagligen gjorde att jag var tvungen att stänga för att komma ifrån. Visst medför det en del ekonomiska tillkortakommanden, men... Det ger min energi tillbaka, sakta men säkert.
 
Jag får umgås och får sköta om barnbarnet dagligen då vi sagt upp hennes förskoleplats. Men tydligen har det uppstått något missförstånd med föräldrakooperativet där hon skulle få börja. Så nu är farmor hennes dagliga sällskap. Men det är underbart att få dela dagarna med henne, om ngt ger energi så är det mitt älskade barnbarn. <3 :-D
 
 
Då solen skiner får hon bada, det älskar hon
eller så åker vi till stugan och myser, plockar blåbär, hämtar vatten, kastar sten och kottar för att se om de flyter eller sjunker. Vi diskar ute och äter maten vid elden, det älskar vi båda två.
 
 
 
Plockar bär
 
 
Ute på promenad, lär oss om platser, trafiken och rör på oss.
 
Eller så är vi ute och går, tränar på trehjulingen, gungar i lekparkerna
 
 

Tränar motoriken med bla att gå balans och kullebyttor
Helt enkelt, vi utforskar livet och naturen men både språk och matteträning :-)
 
Nemi hjälper gärna till med allt. Vi lagar mat och smakar olika nya smaker, inte alltid favoriter :-)
 
Sen myser vi massor med kissarna, och Nemi är riktigt duktig på att leka med dom, försiktigt och lyssnar på vad jag säger.
 
 
och måla eller att lera är fantastiskt roligt :-)
 
 
Målar till Mamma Malin
 
Kan man vara mer stolt och tacksam över sitt barnbarn och hennes utveckling? tror inte det.
 
Hon ger så otroligt mkt till mig, så min själ får läka och får ge henne all min kärlek. Att ha lång erfarenhet av att få jobbat med barn underlättar ju fantasin min, att vara med på hennes nyfikna upptåg, vara pedagogisk men ändå verkligen få dela hennes dagar.
Jag är tacksam över det beslut jag tagit, för detta hade jag inte kunnat göra om jag inte gått vidare och stängt en dörr, nu ska vi vidare på livets väg.
 
Sommaren har varit väldigt kall, men tror sensommaren är bättre, så vi kan vara ute mkt jag och Nemi. Även kissarna får komma ut på promenader :-) 
 
 
  
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0